nem0 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 152
krifa!

Mint vitapartner, semmi kifogásom azellen, ha MIÉPes vagy. Ha azonban egy mndatban Ha már egyszer egy mondatban négszer használod a "magyar" szót, akkor bizony megakadok az olvasásban.
Azt magyarázd meg nekem, légyszíves, hogy mitől jó nekem az, ha az autópályát adópénzből a magyar Vegyépszer jóval drágábban építi meg, mint pl. egy külföldi? Attól, hogy a magyar Vegyépszer magyar tulajdonosai és magyar főnökei hatalmas közpénzeket menekítenek ki a költségvetésből? Azért, hogy mi ezek után több adót fizetve is kevesebbet kaphassunk az államtól, mint a magyar vállalkozók krémjének áldásos közbenjárása nélkül? Tudod, a főmuftik pénze nem az enyém, nem is a miénk, hanem az övék, méghozzá többszáz kilométerrel nyugatabbra, valahol Helvéciában. Ha meg tudod nekem magyarázni, hogy miért jobb nekem, ha egy magyar rabol ki mindannyiunkat, míg a külföldi a harmadát itthagyná nekünk, akkor kapsz egy piros pontot. Az autópályát meg így is, úgy is magyar alvállalkozók építenék, afelől ne legyenek kétségeid.
Szavaidból azt veszem ki, hogy szerinted Magyarország az EUt is felülmúló gyarapodásának az az egyedüli gátja, hogy nem zárjuk le hermetikusan a határokat. Hej, ha ezeket lezárnánk, majd nagyokat nézne öt év múlva a világ!
Mondd, te ezt tényleg komolyan gondolod, vagy csak ugratsz? Netán saját hülye mentalitásunk beismerése helyett sokkal egyszerűbb másokra (idegenekre) fogni, hogy mért nem jutunk egyről a kettőre?
Én sokkal inkább úgy látom, hogy akkor jutnánk egyről a kettőre, ha tanulnánk a Nyugattól. Ha pl. nem követnénk el azt a luxust, hogy egy többmilliárdos megkeudett építkezést csak azért állítunk le, mert más kezdte, és a példákat sorolhatám. Tudod ez a fene nagy magyar "nemzeti" mentalitás az, ami bennünket kegyetlenül kerékbe tör.
A Himnmuszunkat sem érheti az a kritika, hogy túlzásba vinné az optimizmust és a tenni akarást. Rajtunk már csak az Isten segíthet, mert mi magunk erre teljes mértékben képtelenek vagyunk, ugye?

Erkölcs: Abszolút eltérő véleményen vagyunk:
Én nem gondolom, hogy az egész világon egy darab abszolút erkölcsnek kellene léteznie, ez ugyanis azt jelentené, hogy az összes ember egy tőről fakadt és azonos környezetben szocializálódott, ami természetesen nem helytálló. Ez pont olyan, mint a vallás. Attól, hogy Európában a keresztény vallás az uralkodó, ez a tény még nem jelenti azt, hogy a mohamedánok és a hinduk mind tévúton járnak. Sőt! Valószínűleg ők ugyanezt gondolják rólunk. Most akkor kinek van igaza? Melyik az egyetlen igaz és üdvözítő vallás? És melyik az az abszolút erkölcs, amit a Föld valamennyi lakója ott legbelül érez? Most kégy okos!
Tudod, nem gondolnám, hogy az emberevők fél évszázada (de talán még ma sem) megkövezték volna egymást azért, mert szerintük embert ölni (hát még megenni) erkölcstelen dolog.
Hogy melyik oldal tesz többet a nemzet jövőjéért, abban vita van köztünk. Az én meglátásom szerint pedig Orbán és Csurka csak eregetik a nagy nemzetieskedő dumákat, mintha a lakosság nem oda szavazó fele kifejezetten azon munkálkodna éjt nappallá téve, hogy szándékosan tönkretegyék az országot a saját maguk kárára. Mindeközben Orbánék meggondolatlan hebehurgyaságból szépen fokozatosan ásták alá nemzetünk jövőjét anélkül, hogy ez akárcsak a tudatukig elért volna. Ők dumálnak és rombolnak, míg a mostani kormány - reményeim szerint - kevesebbet dumál majd és többet tesz. Úgy veszem észre, hogy Te sokat adsz a dumára, a valósággal már jóval kevesebbet törődsz.
Egyben talán kiegyezhetünk: olyan nincs, hogy minden intézkedés mindenki tetszését elnyerje. Győzött a többség, és egy demokráciában a döntést el kell fogadni, nem pedig szembeszegülni vele. Addig ne papoljatok nemzeti összefogásról, amíg nemvagytok képesek elfogadni a többség döntését. Amíg a többség akaratának ellene cselekszetek, addig kicsi nemzetünket züllesztitek, roboljátok. Most építeni, vagy rombolni akarjátok a nemzetet tulajdonképpen? És Orbán Viktor vajon ugyanebben a vonatkozásban mit akar elérni

Előzmény: krifa (151)