Moll Creative Commons License 2002.06.06 0 0 383
Sziasztok!

Új vagyok itt, és bár nagyjából végigolvastam a topicot, azért várnám a tanácsotokat :-)

A férjemmel van a "gond": 25 éves, és 5 éve fedezték fel a gerincsérvét, a katonaság alatt. Akkor eléggé fájt neki, volt a sportkórházban, itt-ott, azt mondták neki, hogy még fiatal, ne hamarkodják el a műtétet, majd ha jobban fáj, vagy ha idősebb lesz. De előbb-utóbb biztosan meg kell majd műteni. Mindesetre bejegyezték egy miskolci specialistánál, akikről egyébként még csak jókat hallottunk ilyen téren.

Aztán felköltöztünk Pestre (Miskolc mellől), és van egy vacak ágyunk az albérletben, plusz abbahagyta a rendszeres testmozgást (futott az utóbbi időben, a gerincsérv előtt pedig komolyan edzett: karate, kick-box), és mostanában egyre gyakrabban fájlalta a derekát.

Tegnap reggel pedig egy nyilalló fájdalmat érzett a derekában, ami végigrohant a bal lábán, és nagyon vacakul volt egész nap, se feküdni nem volt jó, se állni, ülni meg végképp.

Este számba vettük a lehetőségeket: vagy elmegyünk orvoshoz, és bejelentkezünk műtétre, aminek előnye: ha sikerül, akkor jól lesz, nem lesznek fájdalmai, hátránya, hogy hosszú hónapokra kiesik a munkából még akkor is, ha a műtét rendben lezajlik, illetve ugye ott van még a műtét nem elhanyagolható kockázata;
vagy nem megyünk orvoshoz, hanem megpróbálunk alternatív gyógymódokat találni: masszázs, akupunktúra, gyógytorna, stb.

A mai nap, ahogy végigolvastam a topicot, elég sok hasznos információval találkoztam: orvosok nevei, uszodák nevei, masszőrök nevei...kissé most kavarog bennem az egész.

Alighanem kinyomtatom majd az egészet, és otthon megpróbálunk majd okosan dönteni, mindesetre köszönettel venném, ha tanácsokat adnátok: Ti mit tennétek?

Köszi mégegyszer

Moll