Rubik kocka Creative Commons License 2002.06.06 0 0 129

Hát igen,igen!Egyesek (elsősorban az idősebb korosztály) azért szavazott rájuk mert azt hitte visszatérhet általuk a régi szép, számukra gondtalan élet; míg mások egy szocdem pártot láttak benne; megint mások a jól kipróbált emberekkel egy "szakértő" kormányt látott bennük.
Tény hogy '98-ban a Fidesz éppen a szociális igéreteit előtérbe helyezve nyerte meg a választásokat azaz felismerte hogy a választók többsége arra szavaz aki többet ígér.Mivel Fidesz nem mondhatja magáról hogy ő "szocialista" értékeket képvisel ezért eltolódott a nemzeti irányba, vagyis nem nektek szegényeknek, hanem nektek magyaroknak segítünk.
Szocdem párt alapvető értékei: esélyegyenlőség megteremtése, segíteni a hátrányos helyzetűeken, szociális jutatások előtérbe helyezése (dolgozói érdekképviselet, egészségügy, nyugdíj, Gyes, Gyed stb.).
Ahogy egyik töritanárom illusztrálta "liberalizmus<-szocializmus(szociális értékek)" e kettő végpont között megy a huzavona.
Az tény hogy az Mszp tettei alapján inkább jobboldalinak tekinthető lenne, s a Fidesz (MSzp-hez viszonyítva) inkább baloldalinak...

Előzmény: deklasszált (126)