Hostel Creative Commons License 2002.06.05 0 0 25
Hülyeséget beszélsz, Pityuka, mert nem tudod, mekkora harc folyik az EU-tagállamok között, hogy minél több függetlenséget őrizzen meg ki-ki magának gazdaságban, kultúrában és minden olyan területen, ahol a nemzeti érdekeit érvényesítheti. Nézz szét pl. a franciáknál, milyen körömszakadtáig küzdenek mindenért, ami francia, vagy francia érdekeltségű lehet, és csak azután jurtázz, fikázz, miután megérted, mire jó ez nekik! Pedig 60 milliós ország, elvben nem kellene úgy félnie az elnyeléstől, mint nekünk.

És az elnyelés veszélye békeidőben is fenyeget, nem csak szembenállás esetén - ez már C. Zvezda szövegéhez. Mindenki csatlakozni akar az EU-hoz, és elfogadja, támogatja azt, ami jó a közösségben, de kőkeményen kiáll minden olyan lépés ellen, amit a saját nemzete, országa szempontjából hátrányosnak érez. A magyar érdekekért viszont soha nem álltak ki a komenisták, és sajna most sem fognak.
A Maszop-külpolitikát nevezed "optimizmuson alapuló történelmi megbékélésnek és feszültségoldásnak", kedves C. Zvezda?!
Nehogy röhögjek! A történelmi megbékélés különösen ismerős, oszt' mire jutottak vele 45 éven át??? Arra, hogy pl. Ceausescu vidáman elrománosíthatta azoknak az erdélyi magyaroknak nem csekély részét, akik nem menekültek el előle nyugatabbra - és tette ezt Kádár meg Grósz elvtársatok "békepolitikájával" a háta mögött.
Azt meg már végképp nem értem, mitől
"alapvetően pesszimista jövőképre alapozó érdekérvényesítés" a Fideszé. Gondolom, te se bírod követni saját magas röptű eszmefuttatásodat.

Előzmény: pityukavagyok (13)