Tector Creative Commons License 2002.06.05 0 0 149
Sziasztok!
Azt hiszem,ez az egyik kedvenc topicom lesz... :o)
kis.kavics: Engedelmeddel én elmagyaráznám NaNe olvtárs részére ezt a " szédítő" 80-as tempót, és talán magyarázatot adok Neki a járművek tisztaságával -vagy tisztátlanságával?- kapcsolatban is.
Tehát. Az a 80-as tempó -mostmár- nem csak a szabályok által maximált sebesség, hanem sajnos a sebességkorlátozó néven ismert, kötelezően beszerelendő berendezés által limitált tempó is.
(Javítsatok ki ha tévednék, 1998.modellévtől kötelező a beépítése, '99-től a használata). Bár ez a szerkezet kis tűréssel van szabályozva, azaz 85 és 90km/h közt szabályozza a jármű végsebességét, ennek ellenére a vezérek mégis tartják magukat a 80 km/h sebességhez, mert a 80-as tempó mégiscsak jobban néz ki a tachográfkorongon, mint ne adj' isten a 90-es. Pénztárcakímélő vonzata van; nem minden osztrák, német, stb. rendőr elnéző még e kis túllépéssel szemben sem.
Járműtisztaság. Nos, igen, minden pilóta ad az autója tisztaságára, de a kisebb kft.-k és a magáncégek nem számolják el a gkv.-nek a külföldi mosást. (Kivéve,ha a rakteret kell fertőtleníteni a visszáru berakása előtt, de ez más tétel). Más részről pedig a munkanap végén a pilóta inkább egy normálisat eszik és utána alszik,majd másnap pihenten megy tovább, semmint hogy még 1-2, sőt több órát álljon sorba egy kamionmosó előtt.
Nos, ezek az én reakcióim NaNe olvtárs megjegyzésére.
Remélem, nem sokban tévedtem. :o) Rég volt már az amikor nemzetköziben jártam...

Üdv:

T.

Előzmény: NaNe (145)