Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 623
Kedves McAtti!

Bevezető megjegyzésedre, miszerint az Igazság letéteményese vagyok, válaszolhatnám : Te mondád. De komolyra fordítva a szót, nem tudom, ezt honnan veszed. Nekem is vannak kérdéseim, kételyeim, én sem vagyok tévedhetetlen. De szeretem nyitva tartani a szemem, és elfogulatlanul gondolkozni.

Válaszaim:

1. Önmagával magyarázod a dolgot: "amióta van szentmise, azóta él ez a gyakorlat". Tehát amiatt jó, mert már régóta gyakorolják??

2. A Bibliát 1966-os Kisz brosúrának nevezni, nem túl kifinomult. Mondtam már, de elismétlem: bármilyen hihetetlen, de semmi közöm a pártokhoz, a politikához, a volt Kiszhez. Csak a Bibliára támaszkodom, és a józan eszemre, meg az érzéseimre.

3. Ha írnál egy pontos idézetet, talán vitatkozhatnánk róla. Az utolsó vacsora semmiképpen nem ez a kategória, hol van abban szó élő emberért mondott imáról?

4. A Biblia sehol sem mondja, hogy az Írás követőinek könnyű élete lesz. Nem is vágyom a könnyű életre. Hasonlataid azért rosszak, mert szerintem sem az Internet sem a Pilsner Urquell nem "állítja" magáról, hogy ő lenne Isten földi helytartója, és tévedhetetlennek sem tartják magukat. Ugyanez a pápáról nem mondható el.

5. Ég és föld mindenütt összeér. Nem hiszem, hogy a Mindenható egy emberek által épített és templomnak nevezett helyre korlátozná az emberekkel való kapcsolatát. Azt hiszem, hogy mondjuk az eszkimóktól nem lenne elvárhatő, hogy templomot építsenek, de azért még hihetnek Jézusban igaz?

6. Mint láthatod, komolyan veszem a gondolataidat. Ez a vita is része a tanulásnak. És akármilyen furcsának hangzik, ez a vita inkább rólad szól. Szeretném, ha megértenéd, nincs szükség arra, hogy megtagadd a katolikus hitedet, vagy hogy ne járj többé misére. Csak olvasd a Bibliát, és vedd komolyan. Nem az én érdekem ez, hanem a tied.

Előzmény: McAtti (462)