romabroki Creative Commons License 2002.06.02 0 0 160
"Hornék több szomszédos országgal megkötötték az alapszerződéseket, és nem folytattak konfrontatív politikát a szomszéd országokkal. Tudták, hogy a kinti magyarokon nem lehet úgy segíteni, ha azt a kinti kormányok ellen teszi."

Ezek az alapszerződések nem tartalmztak semmi olyat, amely segíthetett volna az ottani magyarokon. Nem csoda, hogy mind az RMDSZ, mind a felvidéki magyarság elítélte a paktumokat. Tehát ők - az egyedüli érintettek - tőled kissé eltérően ítélték meg a kérdést.

"Orbán szimbólikusan politizált. (...) Az nem érdekelte, hogy ezzel romlik a viszony a szomszédokkal, ami nem tesz jót az ottani magyaroknak se."

Még egyszer mondom: azt, hogy mi a jó és mi rossz az ottani magyaroknak, de te akard eldönteni Budapestről, vagy akárhonnan az országból. Ha ők egyetértenek a kormány nemzetpolitikájával, akkor jó az a politika, ha nem értenek egyet, akkor nem jó. Amúgy szerinted a Mária Valéria-híd felépítése, a státustörvény és a Magyra Állandó Értekezlet létrehozása, a kárpátaljai árvízkárosultak támogatása, a szerb hadsereg által lerombolt horvátországi magyar templomok újjáépítése, az erdélyi magyar tudományegyetem elindítása tényleg csak szimbolikus cselekedet? A Horn-kormány ezelet miért nem csinálta meg?

"Hallani lehet kirúgásokról magyarigazolvány-igénylés miatt."

Bocs, én naponta olvasom a neten az erdélyi és felvidéki sajtót, és egyetlen ilyen esetről sem hallottam. Ez márcsak azért is nehezen hihető, mert az igénylések titkosak. Ha valakinek cikis a munkahelye (pl. nac. román a főnök vagy a kollégák), akkor valószínűleg nem dicsekszik el az igényléssel.

"Viszont ha ugyanezt a pénzt kinti magyar szervezeteknek adnák, jobb helyre kerülne."

Harmadszorra is: ezt döntsék el az érintettek. Amúgy az RMDSZ már kapott pénzt - saját kérésére - a belső választásokra. Tudod, mit vettek belőle? Volkswagen Passatot Markó Bélának.

A pénz most jó helyen van, hidd el nekem.

Előzmény: ventillátor (142)