keresetlenu Creative Commons License 2002.06.01 0 0 15
Pixy,

lehet, hogy tévedünk? Már az is bűn - vagy ami több hiba - ha valaki nem köpködte a Fidesz kormány által kinevezett főnökét?

"Új APEH-elnök Kecskemétről?

NSZ • 2002. június 1. • Szerző: Munkatársainktól

Király László György 45 éves kecskeméti közgazdász az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöki tisztének várományosa – értesült tudósítónk. Az erről szóló hivatalos döntést várhatóan hétfőn hozzák nyilvánosságra.

Király László György a rendszerváltás idején a KSH Bács-Kiskun megyei igazgatója volt, majd a magánszektorban dolgozott, és 1996. február 1-jén – pályázat útján – nyerte el az APEH Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága vezetői posztját. Irányításával a megyei adóhivatalban számos olyan újítást dolgoztak ki – például az adózók hatékony ellenőrzésre való kiválasztásának módszerét –, amely országos példaként szolgált. A pénzügyi szakembert az Orbán-kormány idején sem mozdították el, és ebben az időszakban hívta meg tanulmányútra az amerikai kormány is. A technokrata szemléletű, pragmatikusan gondolkodó Király magát a legszívesebben „közigazgatási menedzsernek” nevezi.

Mint arról beszámoltunk, korábban Vámosi-Nagy Szabolcsot, az adóhatóság jelenlegi elnökhelyettesét kérték meg, hogy töltse be a hivatal június 3-án megüresedő elnöki tisztét. Vámosi mellett szólt a szakmai múltja – több évtizede dolgozik az adóigazgatásban –, ám ellene hozták fel, hogy akkor is az APEH főtiszti karában maradt, amikor a hivatal irányítása fideszes kézbe került. Rajta kívül az APEH két volt elnökhelyettesét, Bokor Pált és Monostori Lajosnét tartották esélyesnek a vezetői poszt elnyerésére."