Oké, természetesen továbbra is érdeklődés jelleggel, bárminemű elkötelezettség nélkül. (Nem is bánom, ha kérdezgetsz, mert legalább az ember megtudja, hogy mi érdekel egy esetleges potenciális vevőt... sőt, tán mások is olvassák a topicot.)
Műszaki paramétereket nem tudtam meg, mert melóból egyenesen barátokhoz mentünk bulizni (23.30-ig), így (sajnos) sem előtte, sem utána nem ez járt a fejemben, úgyhogy el is felejtettem rendesen. (De sok reményt ne fűzz hozzá, mert a férjem sem egy műszaki zseni, azt pl. tutira nem tudja, hogy hány LE-s az autó, én kérdeztem, ő meg nézett rám, hogy mittomén. Na szóval ennyire!) :-)
Igen, Bp.
Fejtámla elől van (vezető, ill. anyósülésen), hátul sajna nincs.
Biztonsági öv hátul is van.
Automata övfeszítők... hmmm... elvileg igen, de kicsit akad, így mi már ott tartunk, hogy kicsipeszeltük lazára, tehát a (létező!) övfeszítőt (ami mondom: elvileg müxik, másrészt én utálok úgy vezetni, hogy közben fojtogat) kiiktattuk.
Nézd, ez az autó nem az, amit megveszel és 10 évet még futsz vele, viszont kitűnő az alábbi esetekben:
1. friss jogsisnak, hogy megtanuljon rendesen vezetni. El sem hiszed, micsoda fíling az, hogy nem félted a járgányt, bátrabban belemész olyan helyzetekbe, amibe egy 3 millás autóval nem mersz. Nem félted! Az is előny. Az egyik szomszédunknak szintén van egy Dodóka-kortársú autója (történetesen az egy Mazda), az orra kicsit be van horpadva, asszony időnként meghúzza kiállásnál (kocsibeállóból kifelé), parkolásnál egy hülye beléjük ment stb.stb., az autó már kicsit roncsderbis külsejű, de műszakilag kifogástalan, s eszük ágában sincs megcsináltatni, vagy lecserélni egy fiatalabbra, mert jól megy, viszonylag keveset fogyaszt (a "viszonylag" kitétel azért, mert az öreg jószágok, pláne ha szívatós, mindig többet fogyaszt egy kicsit a fiatalabbaknál), és mivel öreg autó, így biztosítása sincs (csak a kötelező).
2. isteni érettségi vagy diploma-ajándék a kölyöknek (vesz bele új üléshuzatokat, pingálhatja, festegetheti, matricázhatja kedvére), lányok telerakhatják üntyi-püntyi plüssvacakokkal.
3. Olyan kispénzű embereknek, akik pl. Trabantból vagy Zastavából ülnének át életük első nyugati autójába. Nem biztos, hogy mindjárt 3 millásnál kell kezdeni, lehet, hogy egy öreg autó jobb átvezető. Van egy ismerősöm, annak 21 éves a Corsája, mellesleg még szebb és tutibb, mint a miénk (nálunk pl. kicsit snassz és szakadozós az amúgy filléres üléshuzat, na azt már nem vettünk bele drágát és csisásat, csak 2e Ft-osat, ami viszont 1-2 évig bírja). Szóval az övék plüss, meg töktuti, meg gyönyörű csilli-villi műszerfal, minden ápolt és tökéletes, a miénk kifejezetten koszos (mármint pl. az ajtó belülről, mert amikor vettük, akkor a 14 évnyi koszt nem tudtuk lemosni a bőrfelületről stb. De kívülről frissen fényezett csillivilli, és motorikusan jó. :-)
Hát ezek! Hülye voltam, hogy karácsonykor nem adtam el, de akkor vizsgáztattuk, és azt gondoltam, hogy ha ennyit ráköltöttem és megcsináltattam, akkor majd hülye leszek eladni. Másrészt az ember sosem tudja, hogy mit hoz a holnap, és egy kihagyhatatlan ajánlat miatt most mégis kénytelenek vagyunk eladni! :-(