családfakutató Creative Commons License 2002.05.29 0 0 117
Üdv Mindenkinek!

Szeretném felhívni a figyelmeteket a Magyarországi Németek Családfakutató Egyesületére (Arbeitskreis ungarndeutscher Familienforscher, röviden AKuFF). Az egyesület honlapja: http://www.geocities.com/akuff_hu/ (Mi is összegyűjtöttünk sok linket, ami esetleg Nektek is hasznotokra lehet.)

Az egyesületről:

Egyesületünket 2000. novemberében hoztuk létre a sindelfingeni székhelyű AKdFF (Arbeitskreis donauschwäbischer Familienforscher) hazai testvérszervezeteként. Az AKuFF elsősorban a magyarországi németek származásával foglalkozó családfakutatók szervezete, ami természetesen nem zárja ki a magyar ill. más nemzetiségek kutatását.

Fő célja a kutatók egy szervezetbe tömörítése, egymás kutatási tevékenységének megismerése által az információcsere elősegítése, a kutatáshoz szükséges szakmai segítségnyújtás és a tudományos háttér biztosítása. Érdeklődési körünkbe tartozik ezen kívül a svábság története, helytörténet, a történelmi segédtudományok (címertan, pecséttan, archontológia, kitüntetés-jelvénytan, térképészet stb.)

A személyes találkozás érdekében évente általában 3 szakmai napot szervezünk, amennyire megoldható, az ország különböző területein, elsősorban tagjaink egy-egy lakóhelyén. Itt a hivatalos egyesületi teendőkön kívül egy-két szakmai előadást, referátumot hallgatunk meg, és ha lehetőségünk van rá megtekintjük a témába vágó helyi nevezetességeket (betelepítés-kori síremlékek, helytörténeti gyűjtemény stb.)

A következő szakmai nap időpontja: Pécs, Lenau-ház, Munkácsy M.u.8, 2002. június 22-én 8:30-tól.