bono3 Creative Commons License 2002.05.28 0 0 48
Ha mar kerdezted...
NATO: nem a belepesi procedura a lenyeg, hanem ami megelozte (nem vitatom, a Fidesznek is volt benne szerepe)
Kudarcnak nevezem, hogy megallt a Visegradi egyuttmukodes, hogy Viktor es Nemeth megmondja a Cseheknek/Szlovakoknak, hogy mit csinaljanak (Benes) es hogy nem lephetnek be az EUba (meg a nemetek is felve mondanak ilyet, es meg oket is lesoporte az EU, a Csehek javara.
Kudarcnak nevezem,hogy az oroszokkal Mo. ugy banik mint a csicskasaval (nem vagyok orosz barat, de melyen tisztelem azt amit Putyin elert).
Kudarcnak tartom, hogy feszultseget szitott Kinaval szemben,hogy dacosan fogadta a Taiwani miniszerelnoknot, amikor fontos gazdasagi kinai delegacio volt Mo-n (akik persze felalltak es elmentek)... Most ezzel nem akarok Kina imperialista torekveseit tamogatni, sot, de BUTA viselkedes volt.
Nem akarom kurdarc gyanant felsorolni "Sztarugyvedunk" hulyesegeit, mert az nem is uti meg meg egy kocsmaasztali cseveges szinvonalat sem...
Kulpolitikai kudarc az EU targyalasok olyan folytatasa, ami a belso image-javitas/kozmetikazas miatt elsietett lett, es olyan dolgokat fogadott el a kormany, amit mas orszagok (nem veletlenul) egyebkent nem.
Kulugyi kudarc a hataron tuli magyarok olyan "megsegitese" hogy azzal feszultseget okoz a nemzetek kozott. Magyaroknak a hataron tul nap mint nap mas nemzetiseguekkel kell egyutt elni, dolgozni es tanulni. Az, hogy ilyen aron kapnak statuszt (ami egyebkent nem sokra jo, azon kivul, hogy nemzeti egyseget jelkepez, es valami csecse-becset ad is nekik ha az anyaorszag foldjere lepnek) nem biztos, hogy a hetkoznapjaikban nem csak problemaik kiszelesitesehez vezet...
Egyebkent maximalisan hive vagyok a statusz-dolognak, csak a bevezetese volt katasztrofalis (lasd Roman megallapodas, Szlovak ellenlepesek, Ukrajna kifogasaira a kormany meg csak valaszolni sem volt hajlando erdemben). Tiszta szerencse, hogy a Szerb es Ukran kormanynak kissebb gondja is nagyobb mint hogy azzal a par magyarra foglalkozzon, akikre a statusz torveny vonatkozik (habar belugyekbe avatkozastol tart mindketto - picit talan jogosan)

nem akarok tobbet irni, mert nem lesz aki vegigolvassa ...
levegot, es

Előzmény: hicskok (47)