Törölt nick Creative Commons License 2002.05.28 0 0 37
kedves curvoisier !
szemmel láthatóan összekevered mi az amit a külügyminiszterként és mi az amit ellenzékben tett, mi az amit Kovács mondott és mi az amit vki más, valamint mi az amit valójában mondott.

Relax.
Dőlj hátra
Vegyél mély levegőt és rendezd össze a gondolataidat.
ííígy ni.

Most pedig - ha télleg akarod - próbáljuk meg szépen összeszedni egyenként ennek az "ámokfutásnak a részleteit.

- Mi volt Kovács vízlépcsőügyben folytatott politikája ?

- Mivel támogatta Kovács Iliescut ? :-O

- Mit mondott Kovács a 32 millió románról ?

Melyiket mondta ellenzékben és melyik kapcsolódik az ámokfutáshoz ? :-)

Egyébként - hogy azért ontopic is legyek - a Martonyi vezette Külügyminisztérium sokáig, nagyon sokáig az egyik legharmónikusabban működő tárca volt az Orbán kabinetben - és nem csak azért mert a Pepó-Torgyán-Deutsch féle epicentrumok elterelték vlna afigyelmet. Mindez Martonyi János kvalitásait dícséri, aki - becsületére legyen szólva - általános közmegelégedésre vezette a KüM-ot ellenzéki és kormánypárti vélekedés szerint. Azt még saját infóból hozzá tudom tenni, hogy nem ritkán éppen olyan diplomácia terén járatlan (ámde hamisítatlan fideszes egóval ellátott) tuskók ellenére, mint amilyen pl. Németh Zsolt.

A bonyodalmak a KüM körül éppen akkor kezdődtek, amikor a kampány közeledtével, a nemzetközi porondon... khmmmm.. járatlan OV keze egyre intenzívebben belelógott a külügyekbe. Innentől indult meg szegény Martonyi rohamos kopaszodása, ami történetesen egybeesik a külkapcsolataink elhidegülésével és a szomszédos országokkal való viszonyunk mélypontra zuhanásával.

Ennek fényében nem csoda, hogy OV lázas igyekezettel kereste külföldi államfők társaságát, legyen az egy Márai könyvbemutató, vagy egy díszdoktori Bostonban (ott nem jött össze) esetleg csak egy meleg kézfogás (Aznar), érdemi eredményként a nem épp EU kompatibilis Berlusconinál és Shclüsselnél több nem igen jött össze...

Persze a kormányfői találkozó nem a külkapcsolatok lényege. De ezen a téren Orbán látványos hendikeppet szedett össze - dacára mégoly színvonalas külügyminiszterének.

A Kovács által most eltávolítandó "tömeg" (eddig mind az 5 fő) éppen azokat érinti, akiket a Fidesz Martonyi nyakába ültetett. MJ nem tehette meg, hogy felállítja őket. Kovács annál inkább.

Előzmény: curvoisier (29)