Porter Creative Commons License 2002.05.28 0 0 148
Szia,

csak a 6 hónap határidő miatt ne görcsölj. Mivel a kocsi nem a te neveden van, ha megállit a rendőr, akkor bármikor elmondhatod, hogy ez cégautó a magyar cégednél és most éppen ezzel közlekedsz. Ha a tiéd a kocsi, az már más helyzet. Mondja ezt Porter, aki hasonló okok miatt évekig magyar rendszámú kocsival közlekedett (és közlekedik) Németországban, de eddig még csak meg sem állitották. Sőt, még a rendőr sem kopogtatott, hogy miért áll a ház előtt magyar rendszámú autó.

A tapasztalatom, hogy tartósbérletből kiszállásnál általában buksz - mármint ha teljesen korrektül, szerződéssel és mindennel akarsz kiszállni (másba nem hinném, hogy belemegy a bank). Ráadásul gondolom a futamidő lejárta után nagy "vásárlási kedvezményt" kapsz majd, ha meg akarod venni a kocsit - ezt a jövőbeli kedvezményt te már részben kifizetted, de vadidegennel most csak elég nehezen tudnád teljes értékben elfogadtatni az árban. Ez a saját véleményem, nem szakvélemény, úgyhogy azért nem tartson vissza attól, hogy megvizsgálod a lehetőségeidet.

Egyébként az év elején én is gondolkodtam rajta, hogy eladom a Xsara-t és veszek itt valami nagy sportdögöt magamnak, de aztán meghánytam-vetettem a dolgot és rájöttem, hogy rohadt sokba kerül itt fenntartani egy igazi autót, viszont a Xsara még túl jó autó ahhoz, hogy annyiért eladjam, amennyiért lehetne.

Porter, Xsara I 1.6 SX Coupe, 89960 km, 0 probléma az autóval.

Előzmény: DeRosa (147)