Én a Baumgartnernél rendeltem meg az 1,4 16V Alizé Break-et.
Miért?
A Renault weboldalaán jelentkeztem tesztvezetésre egyik este, és másnap délelőtt csörgött a telefonom, hogy délután mehetek. Meg is történt a dolog, nekem megtetszett az autó.
Az eladó rendkívül szívélyes volt, nem mindenhol tapasztaltam ezt más típusok márkakereskedéseinél.
Az ár a májusi kedvezmény alapján 3299001 listaárból 200000 kedvezmény, erre ő még hozzáadott 10001 Ft-ot, így metálfénnyel az ár 3164000 lett.
Annyit még mondott, hogy a Renault HUngária július 1-től emeli az árakat és állítólag oly módon (az ügyintéző mondta, nem tudom ellenőrizni), hogy nem a megrendelés dátuma, hanem az átvétel számít. Azaz aki július 1. után kapja meg az autóját, az már emelt áron kapja. Ez az én változatom esetében 50000 Ft (ezt viszont egy hivatalos Renault Hungária levélből nézte meg, én is láttam).
Megnézte a számíztógépbne, hogy mikorra érkezne meg az autó, ha gyárból rendelnék, azaz kérnék bele valami extrát. Július 7. lett volna. Viszont a Baumgartner rendel az alaptípusokból raktári készletre is, amiből 5 db. ilyen paraméterjármű volt a nyilvántartásban. Ezek június 10-e környékén érkeznek, tehát az áremelés előtt.
Mivel az extra csak aspec. hővédő üvegezés lett volna, arról lemondtam és megelégedtem a széria Alizéval. A szín is pont, amit szerettem volna.
Az üzembehelyezés 65000, de pl. egy másik Baumgartnernél kb. 77000 Ft került a haverom megrendelőlapjára. Tehát valószínűleg a Baumgartner szalonok sem egyformák, hanem magán szalonok, amelyek a Baumgartner cégnevét viselhetik.