Traubi Creative Commons License 2002.05.24 0 0 23
Kis segítséget szeretnék kérni kiművelt szakiktól. A kiszemelt készülék esetében a csatlakozók miatt hezitálok, ugyanis az előlapi AV és fejhallgató kimeneten, na meg az antenna bemeneten kívül mindösszesen egy darab scart csatlakozója van. Egyébként egy teljesen korrekt síkképcsöves, sztereo, jóformájú tévé lenne.

A helyzet az, hogy a videót kénytelen vagyok rátenni a scartra, ugyanis a videó antenna jelén (a teljes intervallumon) a kábeltévék rendesen bezavarnak, tehát azt nem használhatom. Így nem marad szabad csatlakozó arra, hogy a hangot kivigyem az erősítőn keresztül, hacsak nem a fejhallgató kiemeneten, de az elég idétlen dolog. Ezek után a következő megoldások jöhetnek szóba:

1. Az üzletben az eladó ajánlotta, hogy kapható scart elosztó, ami egyből kettőt csinál, de átkapcsolós a ketyere, tehát egyszerre csak egyik kimenet él. Van valakinek tapasztalata erről??

2. A scart az ugye egy 21 tűs csatlakozó, melyek között megvannak a különböző ki és bemenetek. A probléma, hogy a szabványos dugó az összeset lefedi, még akkor is ha nem használja mindegyiket. Azon gondolkodom, hogy vajon megoldható-e, hogy kis házi barkácsolással olyan csatlakozót eszkábáljak, hogy csak a megfelelő tűkre dugom rá a kábelt, tehát a bemeneti tűkre a videoból érkező jelet, a kimeneti tűkre meg az erősítő felé vezető kábelt. Meg lehet ezt csinálni? Próbálta már valaki? Tudom, hogy melyik tű milyen funkciót lát el, de nem vagyok benne biztos, hogy egyazon scart hogyan viselkedik, ha így kezelik, másrészt vannak valami földelő (?) tűk is, amiknek a szerepével nem vagyok tisztában. Infót kérek!!!