peterk2 Creative Commons License 2002.05.23 0 0 71
Derek nincs igazad, és ezt azok után mondom, hogy a felemlített dolgok - lévén én is a 'másik oldalon' állok, - engem is bántottak.

Csakhogy egyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Mégpedig azt, hogy a választási kampány időszakában a felek általában széles eszköztárból merítenek. Persze nem határtalanul, de mindenféle eszközökkel élnek. A Fidesz a kampányát az érzelmekre alapozta, és ebből a szempontból fogalmazott meg kritikát az ellenfelével szemben. Az SZDSZ viszont racionális kampányra törekedett, és az ő kritikái is így jelentek meg. (Nem véletlen, hogy pl. a plakátjaik többségét háttérismeretek nélkül nem is nagyon lehetett megérteni.)

Ezek eszközök. Persze hovatartozástól függően az egyik bánthat, míg a másik igaznak hathat, sőt, az ember alkatából fakadóan lehet, hogy az egyik elfogadható, míg a másik nem, de egyet nem szabad elvitatni: a jogot arra, hogy mindkét oldal a saját nyelvén és szándékai szerint fogalmazza meg kritikáját.
Aztán mindenki szavaz ahova gondolja, de utána nem szabad becsukni az ajtót. Magánemberként még ez is elmegy, de politikusként ez - ahogy mondani szokás - több mint bűn, hiba. Ugyanis a politikus nem csak magáért felel, hanem az általa képviseltekért is. Kötelessége kommunikálni mindenkivel.

Előzmény: Derek (15)