"Tekintve, hogy nem lehet tudni, milyen belső átalakítások történtek benne (én legalábbis nem tudom), átalakították-e tányleg egy részét a kormányhivatalok számára, így elég nehéz a további sorsán agyalni."
Szerintem pedig igenis érdemes rajta agyalni. Ugyanis hozzá sem nyúltak eddig hála Istennek a Várszínházhoz. Minden nap elemegyek előtte, semmilyen mozgás nem volt, amióta csendben kitelepítették a Várszínházat. (Csak a Sándor palotát építették újjá, de az különálló, önálló épület!)
"Szerintem is maradhatna Táncszínház, ilyen úgysincs több."
Nem vonom kétségbe, hogy van létjogosultsága egy táncszínháznak is Bp.-en, de azt igen, hogy annak a Várszínház helyét kellene bitorolnia.
Szerintem az egészet azért találták ki a fijúk, mert túl feltűnő lett volna a működő Várszínházat úgy felszámolni, hogy másnap a kancellária költözzön a helyére. Így viszont táncszínház alibivel szépen leépítették a közönséget, és ha bejött volna OVinak a költözés, az új évadban sokkal kevesebb látogató hiányolta volna a táncszínházat. Gógyisak, ha pénzről van szó!
Egyébként megjegyzem, hogy olyan prózai színházból sem volt több az országban, mint a Várszínház, amelynek elődjében több, mint 200 éve elhangzott az első magyar nyelvű előadás Magyarországon. Csak nem ez is közrejátszott a megszűntetésben? (Érdekes, hogy Aczél elvts-t nem zavarta annyira, mint Várhagyi polgártársat - a sors iróniája?)