hirzel Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1718
Hi nagyparna!
Menj el egy "normális" makettboltba, kérj egy humbrol katalógust, abban van használható (?) átváltótábla; lapozz vissza a topicban, van egy link (tán egy hónapja sincs) átváltótáblázatra - nincs inden színnek megfelelője és a megfelelőnek írt színek sem mindíg egyeznek - ez egy ilyen lutri; később jönnek a színek összehasonlítgatásai, x db k@ki festés és bosszankodás után kevergetés, újabb színek keresése, esküdözés különböző festékfajtákra, stb... Láttam már olyan makettet, amin nem voltak autentikusak a színek (tuti nem!), ellenben a makett jól nézett ki, sőt élethűnek lehetett mondani.
A festék típusa alapvetőan függ attól, h mire és mivel, milyen technikával használod (felület/alapozás, ecset/pisztoly). Szerintem a kezdeti időkben, amíg gyakorlatot nem szerzel, az olcsóbb makettekhez prímán megfelel az olcsóbb festék (pl. Humbrol), ha azt megtanultad megfelelően kezelni (hígítás, felhordás, keverés), jöhet a többi...
Nálunk sokféle festék kapható, csak nem mindíg, néha soha! (hülyén hangzik, mi?)... volt olyan festék, amire vártam majd egy évet... aztán kiderült, h mégsem jó arra, amit akartam :-( rendes makettboltban nagyobb választékot lelhetsz (nem reklám: a Megában van Tamiya meg Testors, a Sasban van Gunze, stb...)
Ajánlom még az alábbi címet:
http://www.fabulis.hu/f_forumok_template.php
ahol még többet megtudhatsz és nálam sokkal okosabbaktól kérdezhetsz.
Lee
Előzmény: nagyparna (1717)