Söpört Elek Creative Commons License 2002.05.13 0 0 17
Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

2002.05.13. 16:41:26


A Hírközlési Felügyelet állásfoglalása szerint a politikamentességet ígérő Gidófalvi Attila stábja jogosult műsort sugározni a Pannon Rádió hullámhosszán, így a MIÉP-hez közel álló csapat nem működhet tovább. Jelenleg mindkét csapat sugároz. A döntés érdekessége viszont, hogy a visszás helyzetet Gidófalvinak kell megoldania, tehát neki kell elérnie, hogy a másik stáb ne sugározzon tovább.


A Gidó Média Kft. új, 30 napos ideiglenes sugárzási engedélyt kért új telephelyre költözés miatt, amit április 18-tól május 18-ig meg is kapott a Hírkölési Felügyelettől. A cég vezetője azt ígérte, hogy nem fognak politizálni, hanem csak magyar zenekarok számait adják le. Közben a régi telephelyen, a Szabadság téri Református Egyházközösség épületében levő stúdióban is folyt a műsorszórás, mégpedig azok irányításával, akik nem értettek egyet a MIÉP-közeli adó depolitizálásával.

A Hírközlési Felügyelet a dupla-adás miatt viszgálatot indított, és végül úgy döntött, hogy Gidófalviék sugározhatnak a Pannon frekvenciáján.

- Az ideiglenes engedély megadásával a Hírközlési Felügyelet visszavonta a korábbi telephelyre szóló rádióengedélyt - magyarázta Slyuch András, a Hírközlési Területi Hivatal vezetője az [origo]-nak, aki hozzátette: a két adó közül valamelyiket ki kell kapcsolni, mégpedig azt, amelyiknek nincs engedélye.

A visszás helyzetet viszont a Gidó Médiának kell rendeznie (akár rendőri segítséggel), nekik kell elérniük azt, hogy a frekvenciájukon sugárzó adó ne működjön.

A legálisan működő Pannon Rádiónak jövő héten jár le az ideiglenes sugárzási engedélye. A Hírközlési Felügyelet ezt véglegesítheti, meghosszabbíthatja vagy elutasíthatja.


Előzmény: Probatbicol (-)