burnie Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1348
A hétvégén egy érdekes túrát tettünk egy barátommal, a Bakony északi, a Vértessel határos
részén. A Táncsics Mihály körtúra a Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Csatka, Súr, Aka, Ácsteszér, Bakonyszombathely útvonalon halad, kb. 48 km hosszan. Itt szokták rendezni a Táncsics teljesítménytúrákat is.
A dolog különlegessége az, hogy ez a rész a legújabb Észak-Bakony térképen is csak részben van rajta (a fele kb.), de mivel a jelzések kiválóak, gond nélkül végigjárható térkép nélkül is.
A táj leginkább a Gödölloi-dombsághoz ill. a Csereháthoz hasonlítható; sok sík rész, sok domb, erdok mezok, szántások, tehát semmi köze a Bakony többi részén megszokotthoz.
Ha valaki végig szeretné járni, érdemes Bakonyszombathelyrol vagy Bakonybánkról indulnia, ide Bp.-rol vonattal könnyen le ill. haza lehet jutni. A túra félútján a Súri turistaházban érdemes megszállni, ahol az ágynemüs, meleg zuhanyzós szállás összesen 500 Ft. Érdeklodni a polgármesternél lehet a 34-375-033-on. A faluban üzemel a Sógoromhoz címzett vendéglo, ahol ketten (leves, sült csirke, rizs, savanyúság, üdito+ 2 korsó sör, jatt) 1900 Ft-ot fizettünk. Érdemes telefonon elore érdeklodni.
Összességében egy nagyon kellemes kora nyári túrát tettünk, amit mindenkinek jószívvel ajánlok.