pelgrim Creative Commons License 2002.05.13 0 0 11
Kedves lepukkant !

Maradok amellett, hogy Jézus egy igazi jótevő volt, erős személyiségét, mint már említettem, a helyes módon, nem önző célokra használta, hanem az egész emberiség javára. És a néhányan akik tanítását megértették, azok hasznát is vették. Jézus nem ölte meg önmagát, azt a munkát a Római katonák végezték el. Nem magasztalta a megaláztatást sem a szenvedést, irtózott tőle mint minden normális ember.

Írod, hogy fanatizmusában magával rántotta tanítványait a halálba. Hogy tanítványait majdnem mind megölték az nem az ő hibája volt, hiszen tanítása nem ártott senkinek, az csak éppen az akkori társadalom összeférhetetlenségének volt köszönhető.

"szeretetről prédikált, de inkább csak érzelmi zsarolás volt nála." Ezt nem értem, kérlek fejtsd ki bővebben.

Tanítása még most is kitünő, hogy azokból hittételek lettek, az nem az Ő műve volt, sem a hatalmi viszonyok megszilárdítása, azok ugyancsak erős személyiségek munkája volt akik kevésbé törődtek embertársaik testi, lelki jólléttével. A miliók lemészárlása megtörtént volna nélküle is, a második világháború nagyszerűen alátámasztja ezt, vagy bármelyik háboru, Jézus vagy a kereszténység, vagy bármi más csak egy ürügy volt.

A bűntudatra való spekuláció ugyancsak a rosszándékú ember műve, aki már elérte azt a szellemi szintet mint Jézus, az nem képes ilyesmire.

Elhiheted, Jézus nem miattad vagy bárki miatt halt meg a kereszten, az csak azért történt, hogy tanítását tényekkel alátámassza. Helytelen az az állítás hogy Jézus halálával megváltott bennünket, ha magadat nem váltod meg akkor nem vált meg senki !

De ha mégis megváltásra kerül a szó akkor azt szerintem úgy kell értelmezni, hogy Jézus azt tanította, hogy hogyan tudjuk megváltani saját magunkat, hogyan győzhetünk le minden nehézséget, még a halált is. Én azt állítom, hogy ez a "szörnyű" ideológia már létezett Jézus megjelenése előtt, csak éppen nem volt olyan ember aki azt képes lett volna kelő képpen tolmácsolni az egyszerű népnek.

Ami az ideológiákat illeti azok általában nem olyan szörnyetegek, ahogy te képzelnéd, azokat csak a kivitelezők rontják el.

üdv pelgrim

Előzmény: lepukkant (7)