Jerzy Creative Commons License 2002.05.12 0 0 108
Rinpoce írja:

Szerintem többet kellene tájékozodni itthon(és nem csak a sajtobol), vagy szélesebb körben vizsgálodni.

Ha bizonytalan vagyok, akkor szándékosan követem a német (és svájci) konzervatív sajtó érveit és indokait, éppen azért, mert M.o.-on a "bal-lib"-nek apopsztrofált sajtó: a Népszabó, MH, 168-óra, HVG szvsz sokkal közelebb áll a ny-i konzervatív úságokhoz, mint a populista-demagóg MN és Demokrata. V.ö. esetleg a Kontrol Csoport topikban január- és februárban posztolt fordításokkal konzervatív lapokból - Orbán paranoiás feketelistája alapján.

>> A forradalom utáni megtorlás, a kemény terror: tekintélyuralom volt, tehát jobboldali!!!!

Ez számomra a nonszensz maga. Kádár, aki az oroszok segitségével véres diktaturát épitve uralomra került, ...

Pedig még "hazafias" szlogenek is voltak: "A szocialista hazafiság a Szovjetúnióhoz való hűség", Pozsgai Imre főideológustól...

Szvsz hasonló szélsőjobbos terror-rendszer volt a korai Kádár-rendszer, mint a Szabadságharc vérbefojtása utáni a Bach korszak. Vagy amit mi műveltünk a kiegyezés után a szlovákokkal és a horvátokkal a Trianon felé vezető végzetes úton: pl. a csernovai csendőrsortűz 1907-ben 15 templomszentelő szlovák halottal (nyoma sincs a Terror Házában), vagy a horvát parlament feloszlatásával 1910-ben.

De jobb- és baloldalról kizárólag szabadon válaszatott parlamentre vonatkozóan lenne szabad csak beszélni. Német nyelvterületen már NEM alkalmazzák ezt a felosztást: a pártokat szinekkel jelölik, a szocdem piros, a kereszténydeokrata fekete, a liberális sárga, a zöldek szine pedig zöld - de pártokon belül van jobb- és balszárny. Az USA-ban pedig egypártrendszer van szvsz - két (szélső)jobbszárnnyal. :-)

Nekem Medgyessy Péter egyenlöre semmilyen eredményt sem mutatott, leszámitva azt, hogy saját bukszáját eszméletlenül megtömte.

Mint a Németh kormány pénzügyminiszter ő készítette elő Kupa Miskával a rendszerváltás pénzügyi szabályozását. A Horn-kormányban pedig Medgyessy kőkemény konzervatív-liberális pénzügyi politikájával indult be a gazdaság - jobban és gyorsabban, mint a szomszédoknál.

Ha így folytatja, szvsz Medgyessyt 2006-ban újra fogjuk választani.

És, ha már itt tartunk, az elsö, Antall Jozsef vezetésével megalakulo konzervativ kormányt olyan elvetemült és kemény hadjárattal üldözö sajto nem tudom a te szemedben,

Akkoriban is elsősorban az FAZ-et olvastam - a konzervatív FAZ sokkal keményebben kritizálta Antall pipogya gazdaságpolitikáját, mint a magyar sajtó: katasztrófális állapotokat jósolt valamennyi ny-i konzervatív elemző. A Horn-kormányt és a Bokros-csomagot valamennyi ny-i konzervatív elemző támogatta.

miért a tolerancia csucsa, amivel szemben csak Lovas I és még pár kevéssé ismert és számomra nem tul szimpatikus ember kompenzálhatná.

Lovas, Bencsik, Bayer, stb., stb.: rágalmazó, gyalázkodó bérfirkászok - Orbán Miniszterelnöki Hivatalának zsoldjában. Nagyon jó lesz az országnak, hogy ennek végeszakad.

Előzmény: rinpoce (105)