Jerzy Creative Commons License 2002.05.12 0 0 100
Rinpoce válaszából az alapvető 2 tévedés szvsz:

És bármily fájo, bal oldali kemény terrorral indulo legvidámabb barakká szelidülö kormányzás volt 90-ig.

A forradalom utáni megtorlás, a kemény terror: tekintélyuralom volt, tehát jobboldali!!!!
(Baloldali volt viszont maga az egész forradalom, elsősorban a forradalom politikai érdekképviselete: a budapesti munkástanács, de Nagy Imre és kormánya is.)

Ő [Orbán] egy jobb oldali populista politikus.

Hmm.. A Fidesz 1992. évi, pécsi kongresszusán szenvedélyesen elitélte az akkor még állítólag bal-liberális Orbán Viktor a populizmust: "A populizmus élő klasszikusai szájában a »liberális« szó káromkodás, szitok."

Orbán szvsz sunyi számításból, hatalomra törekvő érdekből vált bal-liberálisból szélsőjobbos ál-populistáva - farizeus, miatyánkot mormoló ál-kereszténnyé: bármilyen politikai irányzatot kiszolgáló opportunistává.

Nem rosszabb, mint Medgyessy, Horn, Kunce, stb.

Szvsz rosszabb, mert Medgyessy, Horn, Kunce, stb. következetesen az egyeduralkodó állampártot reformálták, lieralizálták, viszont Orbán a gyerekcipőben totyogó, törékeny magyar demokráciát csúfolta meg állampárti módszerekkel: "ellenzék nélkül is tud Fidesz kormányozni", mondta, amikor az ellenzék tiltakozott a vizsgálóbizottságok felszámolása miatt. Vagy a rengeteg pályáztatás nélküli állami megbízás a Ménesi-úti kolesz- vagy focista haveroknak...

Ezek sem nyugati szocdemek, csak te szerinted.

Szerintem se: már több, mint 3 évtizede az EU-ban élek, szvsz M.o.-on nyoma sincs sehol a szociáldemokráciának. Szakszervezet sincs még, amelyi ezt a megjelölést megérdemelné.

Liberalizmust jelenleg nem látok sehol.

Én látok: az MSzP-nél, a vállalkozók és külföldi tőkeberuházók lobbipártjánál. Ami kevés valóban örökölhető szvsz az elődpárt MSZMP-től, az éppen a késői Kádár-rendszer liberalizmusa volt. Jobb lenne, ha az MSzP átkeresztelné magát Magyar Szabadelvű Párt-ra.

Az SzDSZ szvsz a leginkább következetes rendszerváltó párt, a legtöbb alapító esetében '56 óta. De ők is megváltoztathatnák lassan a plattfotmjukat és a nevüket: SzociálDemokrata Szövetségre.

Ilyen a mi országunk, ez a kinálat. Ezt kell tudomásul venni. Ebböl a brancsbol nekem Orbán Viktor az elfogadhato.

Nekem inkább az, aki már mutatott fel eredményt is: Medgyessy Péter.

Konzervatív-liberális üdvözlettel,

Jerzy

--
A populizmus élő klasszikusai szájában a »liberális« szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet. Őszintébb pillanataikban arról szoktak beszélni, hogy az ő színvonalukra kell fölemelni a népet. [Orbán Viktor a Fidesz pécsi kongresszusán, 10 évvel ezelőtt, 1992. február 7.-én]

Előzmény: rinpoce (98)