lms Creative Commons License 2002.05.11 0 0 88
Tudod mit! Megvárom amig fizetnek. Aztán én is támogatom öket

nem egeszen errol van szo. kb 10-15 evvel ezelott rendesen csokkenni kezdett a szuletesszam magyarorszagon, jelenleg evente kb 40-50-ezerrel kevesebb gyerek szuletik, mint amennyi peldaul a ma 40 eves generacio letszama. Vagyis 22 ev mulva minden egyes evben 40-50 ezerrel kevesebben fognak munkaba allni, mint ahanyan nyugdijba mennek.

ez az osszes fejlett orszagban sulyos gondot jelent, pl. a nemeteknel, franciaknal olaszoknal stb mar evtizedekkel korabban jelentkeztek a gondok. az egyszeru ketkezi termeleshez es szolgaltatasokhoz szukseges munkaerot ekkor kezdtek bevandorlokkal potolni. mara millios tomegben elnek az egyikben torokok es kurdok, a masikban eszakafrikai arabok, stb, a beilleszkedes nehezsegei allando surlodasokat okoznak, a kulturalis kulonbseg miatt kulonosen gazdsagi valsagok idejen idegengyulolet stb.

nekunk meg itt van harommillio magyarul beszelo magyar kulturaju testverunk a hataron kivul. csak arrol kell gondoskodni, hogy amig nincs szukseg rajuk, maradjanak otthon, ne felejtsenek el magyarul, iskolazodjanak stb.

Előzmény: The true point (81)