UBul Creative Commons License 2002.05.09 0 0 3
van fix ceg sot, oszinten szolva mar most is dolgozom nekik (amolyan tav-munka jelleggel).

szerencsere az adott ceg megbizott egy jogi irodat kanadaban, ami lenyegeben minden szukseges dolgot elintezett velem folyamatosan egyeztetve (a jogi iroda koltsege kb 2400 kanadai dollar volt... szerencsere nekem csak most kezd penzbe kerulni a dolog, mivel a kanadai cel-ceg minden eddigi koltseget kifizetett.)

ha jol tudom van magyarorszagon is iroda
(Kanadai Emigracios Iroda, vagy mi a szosz) ami foglalkozik ilyesmivel. Btw, probaltam oket is hivni a csekk ugy miatt, de lenyegeben elkuldtek a pecsaba.

Meg ha van konkret ajanlatod is, akkor is bizonyitani kell a kanadai hatosagoknal hogy kanadai munkaerovel nem tudjak megoldani az adott problemat, es hogy te a leheto legalkalmasabb vagy. Ajanlolevelekre is szukseged lesz korabbi munkahelyekrol.
Ha van informatikus diplomad, az egyebkent sokat segit (rajuk ha jol tudom kulon szabalyok vannak).

Amit kanadarol tudni kell: telen nagyon hideg van :) (minusz 20 es lefele)

Eredetileg junius kozepeig lettem volna kinn, de az ugyintezes meg most is tart (februar-ban kezdodott)... szoval, a burokracia kanadaban is nagyon ott van a szeren.

Ha elhatarozzatok magatokat, szerintem mindenkeppen keressetek konkret ceget a neten. Ha jol tudom anelkul eleg eselytelen bejutni. Vannak persze specialis esetek, mint pl a vendeg-eloado egyetemen, muvesz aki koncertezni megy, meg ilyesmik.

Az altalanos benyomasom az elmult intezkedessel toltott idoszak alapjan az hogy kanada az elegge egyszeru 'a-magyar-paraszt-maradjon-otthon' hozzaallassal kozelit a dolgokhoz. Persze lehet hogy csak epp nagyon pipa vagyok.

Előzmény: Green Peacewood (2)