Nagybivaly Creative Commons License 2002.05.07 0 0 115
Hogy egy kicsit felfrissítsem az eredeti topicot (meg hogy bekavarjak), én is ideírom az általam látott és (szerény képességeimmel) meg nem magyarázható élményeimet. Előrebocsájtom: veszem az Ufómagazint (jót röhögök és továbbpasszolom apámnak, mert akkora félremagyarázások vannak benne, hogy ihaj. Ezek mindenbe képesek belelátni a zöld emberkéket...). Rendszeresen vizslatom az éjszakai égboltot, leginkább a bolygók szépsége miatt, úgyhogy láttam már egy-két dolgot, amit az átlag Blikkes szemtanú UFO-nak vélne: hirtelen felvillanó műholdat, kisrepülőgépet, több repülőt egy helyen stb. Az alábbiakat viszont nem tudtam sehova besorolni, viszont nem hiszem, hogy értelmes idegen lények által vezetett űrjármű lenne. Aki a pontos időpontokra és helyszínekre kiváncsi, írjon (klubi@freemail.hu).

1. Autóban ülve, letekert ablakkal vezettem. Irányom D-DNY. Egyik pillanatban kb 170 foknál, 20 fokos magasságban felvillan valami. Úgy tűnt, hogy a két végén, sárgásan. A tárgy alakja hosszúkás volt, vöröses színnel. Távolsága légvonalban kb 6-8 km, a fénye alapján. Kb. két másodperccel később már előttem (a kocsi középső tükrének a száránál) volt, ugyanolyan távolságban és magasságban. Ekkor mégegyet villant, és elindult fölfelé. Itt volt az a pont, ahol én is meghökkentem. Aztán egyből eltűnt, mintha ott sem lett volna.
Általam felvetett lehetséges megoldások:
- gömbvillám (rövid élettartam, kis méret (esetleg rosszul becsültem meg a távolságot), gyors mozgás. Ellene szól, hogy teljesen tiszta idő volt.)
- meteor (erősen kétséges, mert úgy tűnt, mintha nem lenne becsapódási szöge, a horizonttal párhuzamosan haladna. Egyáltalán, mitől kezdett emelkedni?)
- repülő (szintén kétséges, nem volt se kondenzcsík se a szokott színek, és egy Kicsivel gyorsabb volt...)

2. Ezt ketten is láttuk. Sötét éjszaka, csillagos, felhő- és páramentes, távcső (60x-os nagyítással) az állványon. A 'dolog' 200 foknál, 45-50 fokos magasságban jelent meg. Egyet villant és eltűnt. Arra gyanakodtunk, hogy a Nap fénye megcsillant egy műholdon. Aztán villant még kettőt, az elsőt úgy 220/40-nél, a másodikat 230/40 nél, szóval haladni látszott. Ekkor kezdük el figyelni, hogy mi a bánat ez. Elkezdtük számolni a két felvillanás közti időket és ez 9..10..12..13..15..18 stb. módon hosszabbodott, kb. 25-ig. A dolog pályája egy darabig egyenes volt, majd horog alakot vett föl, egészen az eltűnés pillanatáig. Kérdés: ez mi volt?

Ha van értelmes ötletetek, írjátok meg ide vagy a mailemre.

NB