Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.06 0 0 554
Kedves Attila!

Azért van ilyen sok hozzászólás, mert az emberek egy része, bár egyre fogyóban, nagyon szeretne hinni Egely kerekében. A hitet mint tudjuk nem nagyon érdekli a logika.

Teljesen nyugodt vagyok, hogy korrekt vizsgálatoknál csak megerősítést kapnának az általam leírtak.

"Mit jelntsen az, hogy neylonnal betakarva nem nagyon akar működni a szerkezet? Most működik, vagy nem működik?"

-ez azt jelenti ha egy neylonzacskóba teszed a kereket a kezeddel együtt, gyakorlatilag nem működik a müszer. Egely szerint 2 ford/perc az hibahatár. Tehát Egely szerint csak 2ford/perc felett lehetünk biztosak, hogy nem a kerék hibáját mérjük.

"Miért ne viszik be a készüléket egy anyagvizsgáló laborba független szakértőkhöz, ahol hivatalos szakvéleményt adnak? "

Tapasztalatom szerint azért nem, mert nem nagyon akarja magát senki sem lejáratni ilyen egyértelmű hülyeség vizsgálatával. Másrészt már számos lebuktató publikáció készült. Többek közt az enyém is. Tehát legfeljebb ez kerülne megerősítésre. Mindenki szeret valami újat alkotni, nem pedig például az én írásaimban leírtakat megerősíteni.

Egyébként én kb 40-50 helyet (Műegyetemtől és az Elte kisérleti pszichológia tanszékétől kezdve, az MTA fizikai tudományok osztályáig) kerestem meg ezzel a javaslattal és hát többnyire mindenki feleslegesnek látja a további vizsgálatokat.

A tudományos álláspontok szerint egyébként is a "feltalálónak" illene feloldani a "találmányában" lévő önellentmondásokat. Amig azt nem teszi meg, nem lehet széleskörüen elismert.

Tehát itt Egelynek kellene lépnie, de hát hiába hivtuk többen is, hogy legalább ezen a fórumon védje meg álláspontját, ide sem merte dugni az orrát.

Előzmény: Attila800 (553)