Sz. István Creative Commons License 2002.05.01 0 0 topiknyitó
Szervusztok!

Ezt a topicot a szerintem méltán megérdemlő Szepes Mária irónőnek, műveinek, és a gondolatai ránk gyakorolt hatásának szeretném szentelni, ha benne vagytok. Nincs még túl nagy gyakorlatom az indexen, de remélem ez még nem volt téma, ha igen akkor írjátok meg és ejtsük.
Egyik fő műve, első nagy robbanása „A vörös oroszlán”, magávalragadó, alig tudtam letenni, egyből megvásároltam, mondván - Ez nem hiányozhat a könyvespolcomról! Egy lélek útját követi végig, reinkarnációit különböző testekben. Központi témája az alkimisták örök vágya „aranycsinálás”, „emberólomból emberarannyá”, mintegy négy évszázadon át futtatja az eseményeket, megfűszerezve a keleti filozófia legmélyebb kulcsaival.
Legutóbb a „A mindennapi élet mágiája”-című könyvét olvastam. Hihetetlen; erre senki nem fog tudni közönnyel felelni, ha nem eleve elutasító vele szemben. Az egész szinte egyszerűen egy használati útmutatónak is felfogható. Útmutató, hogyan is lehetne a lehető leghasznosabban használni a „gépet”, vagyis önmagunkat, egy páratlanul bölcs, idős hölgy útmutatásai segítségével. Az ember, ha Őt olvassa elgondolkodik: ez biztos egy új vallás szószólója, vajon hol lehet a központjuk? A központ pedig mi vagyunk. Az írónő egyébként okosan elhatárolja magát mindenféle vallástól. Egyenlőre ennyit. Írjatok Ti is!

-sziapisti-