Azt értem, hogy nem szereted Orbán Viktort,mert ugy látom, hogy öt vagy szeretik, vagy utálják, de azt nagyon, átmenet nincs. Azért ez a böllér dolog egy kicsit leegyszerüsités.Gondolom, vegetariánus vagy, de azért abbol nem lehet messze menö következtetéseket levonni. Én falun éltem, december közepén minden hajnalban malacvisitásra ébredtünk. A falusi embernek nem hoztak párizsit, kolbászt, maga készitette el a gyár helyett. Ha valaki igy nö fel, nem csinál nagy ügyet belöle, végképp nem lehet az az olvasata, hogy véreskezü diktátor.
A fiatalok azért hallgatnak rá, mert ért a nyelvükön, és betölti azt a nagy ürt, amiröl itt többen beszélnek. Én nem becsülném le a fiatalokat. Lehet, hogy a látszat más, de nagyon is igénylik azt, hogy hozzájuk szoljon valaki, hogy kellenek valakinek, hogy néhány dolog nekik lett kitalálva(diákhitel, lakáskölcsön, gyes,gyed). Minden (fiatal)réteg kapott valamit.
Nem vagyok biztos benne, hogy a fejlödés ilyen ütemben folytatodhat. Csak abban bizhatunk, hogy mire igazán megtorpan, mi egy olyan közösségen belül leszünk, amelyik megvéd a sulyosabb csapásoktol. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a mostani viszonyok 50,100 év mulva egyáltalán nem állnak fenn. Az emberi ego nem sokáig türi a zombisodást.
Mégis nagyon fontosnak tartom, hogy a csatlakozásban a nemzeti érdekeink legalább is ne nagy csorbát szenvedjenek, és erre Orbán Viktort alkalmasabbnak találtam volna, mint Medgyesit.
És még egy, a diktátor. Azt hiszem sok emberben zsigeri félelmek élnek a háborutol, ami teljesen érthetö is. De a diktátorok csak egyik vonása kétségtelen meglévö hajlamaik, mindenképpen kell egy környezet(hadsereg, stb), ahol meg lehet valositani. Ugye senki nem gondolja, hogy 2 évvel az EU elött most ilyen környezetben élünk?
Az egész ijesztgetés attol tartok, csak egy célt szolgált: a lehetö legtöbb embert elforditani a Fidesztöl, és igy már korán sem olyan szép a csecsemö fekvése, és ugy érzem a baloldali,és liberális értelmiség ebben elég csufos szerepet játszott.