Törölt nick Creative Commons License 2002.04.29 0 0 8
Mint minden ember, a MIEP tagjai is egy altaluk konstrualt vilagban elnek. Kerdes, hogy ez mennyire azonos a valosaggal.

Esetukben ebben a vilagban a jok es gonoszok, a nemzetiek es az idegenszivuek harca folyik, amiben ok a jok partja. Termeszetesen ok vannak tobbsegben, vagy inkabb lennenek, ha az ellenseg nem mosna at mindenki agyat mediakampannyal stb.

Ebben a vilagban a megvert kepviselojelolt azert kapott, mert az ellenfel nem tudta elviselni, hogy egy "fiatal, tiszta magyar elet"-et ad oda az Ugynek. Ebben a vilagban a Jo eroi csak a Gonosz armanykodasa reven veszithetnek. A Gonosz vagy csalt, vagy legalabbis agymosast hasznalt a valasztasi gyozelemhez.

Ez egy csoportpszichozis. A kis vilaguk most szembesult a valosaggal. Osszeomlott. Most vedekezo reakciokat produkalnak. Probaljak megmenteni a vilagkepuket: "ez csakis ugy volt lehetseges, hogy az ellenfel csalt/olt/vert, hiszen velunk a nep! Mert mi vagyunk a magyar igazsag es az elet!"

Vilagukat persze a rendelkezesukre allo, szamukra termeszetes eszkozokkel vedelmezik. Most ez ketsegbesett, inkoherens kapalozassa valik. Aztan ha elvesztenek minden remenyt, egy reszuk magaba roskad, depresszioba fordul, masok pedig dacosan meg szelsosegesebben zarkoznak be ebbe a vilagba, sumer/magyar fajelmeleti kutatasokba vetik magukat es revansra keszulnek.