lbj Creative Commons License 2002.04.26 0 0 176
Szia doodoo!

Mint írtam, nem vagyok kábszeres - már szakterületileg sem :-)) - s nem olvastam PA korábbi beírását, így a vizeletvétel technikai oldalát nem is gondoltam eddig végig. Valóban, a terhelt csak a műtétnek nem minősülő mintavételre kényszeríthető alapesetben, a katéterezés pedig feltehetően nem ilyen - ha PA írta, akkor pedig egész biztosan nem -így ha valaki megtagadja, akkor a nyomozó hatóság önállóan nem rendelheti el a mintavételt.
Ugyanakkor ezzel nem érdemes játszani, ugyanis a törvény szerint a mintaadás kötelező. Ha valaki megtagadja, azt a bíróság önmagában is értékeli, s ritkán a terhelt javára; kiegészítve a vérvétel pozitív eredményével- szóval ennyi erővel beismerő vallomást is lehetne tenni / amennyit én hallottam róla, könnyű drog fogyasztásánál részletes beismerő vallomás esetén bíróság elé állítás keretében elég enyhén meg lehet úszni, de ez helyi tapasztalat, más bíróságok valszeg máshogy ítélik meg /. Ráadásul aki megtagadja a mintaadást, azzal szemben rendbírság is kiszabható, ami több tízezer forint is lehet.

A csekély mennyiséggel kapcsolatban én is hasonlóra emlékszem, de nem merem állítani, hogy még mindíg így van. Talán egy e területen naprakészebb pontosan megmondja.

Csao

lbj

Előzmény: doodoo (175)