kultúrális ellenőr Creative Commons License 2002.04.23 0 0 topiknyitó
sziasztok!

érdekelne az idelátogatók (hozzáértőké és laikusoké egyaránt :) véleménye az alábbiakról..
kedvcsinálónak egy részlet magyarul:

.. 1960 febr. 8-án katolikusok a világ minden tájáról felhördültek, hogy a Vatikán miért nem adta közre a 3. jóslatot, azt sem mondták meg, melyik évről szól a jóslat..

Fatima üzenete

a 3 'titok' csak egy része 'Fatima üzenetének' azt mondják Szűz Mária jelent meg 3 pásztorgyereknek -Francisconak, Jacintanak és Lucianak-, Fatimában (Portugália) 1917-ben.
a jelenéseket október 13-ra saccolják :)

ugyanebben az évben, amikor 80.000 ember részesülhetett egy mezőn abban a kegyeletben, hogy egy kiválasztott gyermek azt mondta nekik: ezt a részvételt hozzá fogják írni a mennyei számlájukhoz (kb:). és a megjelölt időben a tömeg látta, ahogy a nap leszállt az égről.

körbeforgott és vakító színekben pompázott. az eseményt sok újság lehozta világszerte. sőt a Warner Bros. készített egy filmet is "The Miracle of Our Lady of Fatima" címmel.

a katolikus egyház papjainak/küldötteinek többszöri látogatása után a fatimai jelenések autentikussá és a vallás részévé váltak. XII. Pius pápa 1942-ben az első két jóslatot közreadta. ezekben meg volt jósolva a II.vh és a kommunizmus nemzetközi erősödése. ezt úgy hívták, hogy: "Oroszország be-/felszentelése Mária Szeplőtlen Szívébe" a pápa elrendelte a püspökei között, hogy vessenek véget a kommunizmusnak, és hozzanak békét a világnak.az, hogy ez a "be-/felszentelés" egy újabb vitákat váltott ki a templomokban, egyes katolikusok szerint II. János Pál pápának volt köszönhető 1984-ben. a Newsweek egy újsághírében úgy vélte, hogy az 1984-es "be-/felszentelés" indíthatta el a Szovjet birodalom bukását...


link 1: Our Lady Fatima

link 2: a 3. titok kiszivárgott?
link 3: text

link 4: fatima.org

egy téves tipp?: nem az igazi

last link: egy kis magyarázat (csak 7-8 oldal;)

+1

ez nem tudom pontosan micsoda, de ide illett ;)
-ke-