Lajchi Creative Commons License 2002.04.23 0 0 6
No, ez megint hazugság. Az MSZP nem bírja nyíltan elismerni, hogy vesztített. Pedig elég csak Dr. Kiss Gáborra, Kertész Istvánra, Bajor Tiborra, Dr. Sándor Elekre gondolni, akik mostmár nem lesznek ott a parlamentben. Rosszul mérték fel az erőviszonyokat, gyenge volt a megyei kampány, a lista állításnál rosszul taktikáztak! Balogh Gyula első körös győzelmét nem tekintették intőjelnek. Megérdemelték sorsukat!

MSZP: legyőzés helyett meggyőzés

Nyíregyháza (KM) - Amit vállaltunk, teljesítettük, az igazság és az emberek érdekének képviselete győzedelmeskedett a választásokon - jelentette ki tegnap sajtótájékoztatón Végh Béla, az MSZP városi elnöke.

A dr. Vojnik Máriára és a Csabai Lászlónéra leadott, egyenként az 58 százalékot meghaladó szavazattöbbség azt példázza: elismerik az emberek azt a politikát, melyet a két képviselő az elmúlt négy évben gyakorolt, miközben a Fidesz-művelte negatív kampány, az ország kettészakítására tett kísérletek elnyerték büntetésüket. Azt ígérte, a Szocialista Párt nem fog régiókat, térségeket "színek szerint" megkülönböztetni. Vojnik Mária megköszönte a választók szavazatait és türelmét, s azt érzékeltette, hogy nem volt könnyű ellenzékiként cáfolni olyan állításokat, melyek teljes egészét a kormány saját sikereként könyvelt el és mutatott be. A rá adott szavazatok száma alapján mandátumát megtisztelő módon legitimnek tartja.

Megerősítette: vállalja az elesettek iránti társadalmi figyelem, a szegények, a fogyatékosok, a nagycsaládosok képviseletét. Az már csak ráadás - említette -, hogy az 1-es választókerületben lakók kormánypárti képviselőt szerettek volna, s azt is kaptak. Mindkét nyíregyházi választókerületben arra törekszenek, hogy együttműködés alakuljon ki a két pólus országházi politikusai között, s a legyőzést a meggyőzés váltsa fel. Azt már csak saját pártja nevében ígérhette meg: a választókkal a párbeszéd folyamatos lesz. Ma délután a fiatal aktivistákkal saját plakátjaikat eltakarítják.