Pásztörperc Creative Commons License 1999.03.16 0 0 4
Kedves LDT!

Az MSZP örökölt ingatlanjaidról szólva alapvetően igazad van, de sajna, kb. úgy, mint az autók osztogatásáról citált hírnek.
Kevésbé lényeges szempont: ezek nem éppen számolatlanok. Valamennyi párt ingatlanigényét az egykori állampárt vagyonából elégítették ki — az MSZP-nek kétségkívül többet hagytak, mint amennyi az újaknak külön-külön jutott (ezt akkor az alakuló MSZP VISZONYLAG nagy tagsága politikailag indokolni látszott). Ugyanakkor a különbség nem annyira jelentős. Így pl. tudtommal Bp. valamennyi kerületében valamennyi, jelentősebb pártnak jutott házikó. De: vannak olyan kerületek, ahol az MSZP-nek több is (általában kettő).
A lényegesebb: épp az általad citált törvényben fakadó korlátozások folytán az ingatlanok fenntartása rendkívül veszteséges. Az MSZP eleddig legjobban gazdálkodó szervezete (a XIII. kerületi) éppen most adja vissza a KVSZ-nek az egyik ingatlant, mert képtelen azt továbbra is fenntartani: a rezsi a téli hónapokban havi 100–120 ezer Ft, az általad is kifogásolt manipulációkból származó bevétel viszont kevesebb, mint 10 ezer.

Próbálok finanszírozási szempontokat ötlendezni:

(1) helyiségek fenntartására tagság szerint — hiteles tagnyilvántartások (és ezek lekérdezhetősége) hiányában a tagságot a tagdíjbevétellel arányosnak tekinthetnék;

(2) országos reklámra és kampányra a mostani gyakorlathoz hasonlóan az előző választáson kapott szavazatok arányában;

(3) helyi célokra u.ez, csak az önkorm. eredmény szerint.

Nem tudom, jó lenne-e?

A második résszel maradéktalanul egyetértek.

Előzmény: LDTockij (2)