Lajchi Creative Commons License 2002.04.22 0 0 0
MSZP: hangulat a Jókai téren

Nyíregyháza (KM) - A szocialista párt Jókai téri székházában már 19 órakor tele volt a nagyterem, s ahogy telt az idő, egyre inkább szükség volt a kivetítőre, mert nyolcra a lépcsőház is megtelt szimpatizánsokkal.

19.05: A m1-en közvetített közvélemény-kutatók óvatos előrejelzéseire mosolyogva reagáltak, kisebb-nagyobb csoportokban zajlott a beszélgetés. Magánszámítások, mobiltelefonos jóslások hangzottak el.

20.00: A 20-30 százalékos feldolgozottsági adatoknál már elkomorultak az arcok, de még mindenki kevesellte a megszámlált adatokat, azok a hangok erősödtek, melyek szerint ez még semmit nem jelent. Az Országos Választási Bizottság demokráciavonalának említésekor bólogattak az egyre szaporodó résztvevők, hogy bizony-bizony, befolyásoló tényező volt, nem kellett volna engedni.

20.30: Tukacs István halvány félmosollyal az arcán félhangosan megszólalt: ennél azért jobbra gondoltunk...

Kiszorultam a folyosóra, csak a tapsokból, a reakciókból lehetett következtetni, éppen ki áll nyerésre. Ez várható volt... Hű, de szép, hű de gyönyörű volt... - hangzottak az értékelések. Tapsorkán csattant, amikor a párt prominenseinek majdnem végeredményét mutatta a tévé.

20.55: Mind többen kezdtek el sajnálkozni, amikor az utolsó százalékoknál már világosan látszott: dr. Kiss Gábor nem lesz parlamenti képviselő a listáról sem...

21.00: Világossá vált a nem hivatalos végeredmény. A váratlan megyei vereségek miatt csalódottság lett úrrá a társaságon, a nem túl diadalittas klímát azért némiképp ellensúlyozta a párt sikere.

Milyen váratlan vereségek? Nem dolgozott semmit a két választás között az MSZP kampánystáb. Medgyessy sem jött ide, míg Pokorni és Orbán csak csinált egy körutat... Kovács is inkább idejött volna - nemcsak Nagykállóba -, mint a Dúnántúlra.