alfredoo Creative Commons License 2002.04.21 0 0 57
fidelia

ezeket irod es probalok valaszolni sajat eszem szerint:

"A nagytőke hatásánál,nekem ott vannak a kétségeim,hogy mi marad belőlük az országban?
Miért ne lehetne azt a privatizációt elkerülni,hogy a szükséges hazai gázfogyasztást ne importtal kelljen megoldani?
Egy másik topicban mikor a tőzsde került szóba,még régebben valaki azt írta.
"Mert tessék mondani ez ugy most ezentúl úgy lesz,hogy Palotás áll sorba a piacon csirke far-hátért,a kisnyugdíjas meg tolakszik a tőzsdén?"
Miért jó ha a földek külföldi kézben lesznek?
Ebben az egészben is csak az a kérdés hogy mi az igazi haszna ennek a nafűgytőkének,csak a klientúra és saját zseb,vagy esetleg nekünk átlagembereknek is jut valami jó belőle?"

nagytoke hatasai mi marad az orszagban? regen kiprobaltuk hogy kizartuk nagytoket, kistoket, idegen toket, magyar toket. nem volt jo. szingapurban mindenfele toket befogadtak. nem mondjak hogy rossz lenne. sot, szemelyes tapasztalataim szerint azt mondjak hogy nem rossz.

privatizacio elkerulese es gazimport. nem osszefuggo dolgok. adott egy vilagpiaci ar. adott egy belfoldon kialakult ar. ezeket kell kovetni. ha mas rendszert kovetunk pazarlashoz vezet. pazarlas nem jo. ha az olcso magyar gazzal latjuk el a kisfogyasztokat penzt dobunk ki az ablakon. azt a gazt jugoszlaviaban dragabb penzert el lehet adni. az ittteni kisfogyasztok egy reszet pedig tamogatjuk pedig ESETLEG neki kellene az allamot es masokat tamogatni. havi 1 millio forintot kereso ugyvedeket tamogathatunk. termeszetesen a szegenyeket tamogatni kell. de nem szeretnek tamogatni mindenfele demagog jelszavakkal havi 1 millio forintot kereso ugyvedeket. vagy masokat. magyarorszagon nagyon sokan vannak akik ilyen vagy olyan modon havi egymillio forintot keresnek. vagy ennyi jovedelmuk van. toke vagy munka jovedelmuk. miert tartanak igenyt tamogatasra? ez korrekt? barmilyen tamogatasra. szepen csendben meghuzodnak es tamogattatjak magukat. utana hajlandok adni a nyugdijas szuleknek tamogatast. a nyugdijas szulek hozsannaznak!

tozsdere. vannak szegenyek, vannak gazdagok vannak szegeny gazdagok. nehogy azt hidd hogy a tozsden ne lennenek kisnyugdijasok. nehogy azt hidd hogy kisnyugdijasok nem lakhatnak 100 millio forintot ero villakban. meg van az ellenkezoje is. olyan ritka hogy millios jovedelmekkel putriban laknanak. de az orszagnak jo ha magas a tozsde. az orszagnak jo ha jogbiztonsag van. az orszagnak jo ha nem birosagnak kell megitelnie hogy az allam az altala 5 ft-ra levitt reszvenyt megis 10000 ft-al fizesse ki. es nem 2000 hanem egy reszvenyre. az orszagnak nem jo ha az allampolgarok nagyon okosak (palotas) az allami alkalmazottak meg nagyon hulyek. es neha (biztos tudod) direkt nagyon hulyek. amikor az ugyesz ejti a vadat. akkor az ugyesz direkt nagyon hulye. 30000000 forintert en is lennek direkt nagyon hulye. amikor stadlert komolyan veszik hogy o tenyleg az utolso vacsoraert fizetett es szamolt el afakent 10000000 forintot akkor a birosag direkt nagyon hulyenek latszik. es az orszagnak rossz ha allami alkalmazottak direkt nagyon nagyon nagyon hulyek. a kicsit hulye nalam elfer. legalabbis itt es most es ma.

nem irtad de a gyes. azt mondtak hogy elvettek a szocik meg elveszik a gyest. megint hulyenek neznek. 10%-tol vettek el es vennek el (illetve most mar nem is mernek elvenni) a gyest. ugye egy kis kulonbseg. a foldek kulfoldi kezben. attol hogy el lehet ESETLEG adni attol azert nem kell eladni. a reszvenyt sem KELL eladni. a reszvenyt miert nem feltik. olcso reszvenyt spekulans toke felvasarol. ha jo buli a fold akkor lesz ra magyar vevo is. nekem mindegy milyen kezben van. jo kezben legyen. a fold itt marad. ha jo kezben van es hasznot hajt nekunk hajtja a hasznot. a tiltast meg mindig kikerulik. van eleg magyar allampolgar aki proxikent hajlando a nevet adni foldvasarlashoz. es akkor jobb? persze hogy jobb a magyar erzelmu magyar kez. hat akkor legyen. dobjuk ossze a penzt. de szolamokkal nem lehet operalni. dobjuk ossze a penzt. erre is meg az olimpiara is. mert ingyen nincs semmi. ezt meg anyukam mondta. legfeljebb halasztott fizetes van.

nagytokebol mi a haszon. hat az hogy munkalehetoseg van. hat az hogy kitagul a vilag. el lehet menni kulfoldre is dolgozni, megtanulni hogy kell, ezaltal a berszinvonal is magasabb lesz itt mert munkaerohiany lesz es fejlodik az orszag. ugye az fontos lenne hogy magyar ember tudjon befektetni nyugaton meg keleten. csak ide ne jojjon senki. vagy azt is tiltsuk meg hogy magyar ember kivigye a penzet? talan inkabb osztonozni kellene. es ha egyetertes van es beke van akkor todul ide a penz. akkor tenyleg lehet valogatni. addig inkabb fikazni lehet. ezerrel. tizezerrel, szazezerrel. egeszen addig amig szepen bekesen bele nem tudunk fulladni a sajat szarunka. amig ANNYIRA kell a hatalom hogy a polgarhaboru sem draga erte. lasd jugoszlavia. ugye nem kell nekunk jugoszlavia? ugye jo nekunk itt. a bekes magyarorszagon. ahol az emberek egymasra mosolyognak. es nem csak a kokardasok. es nemcsak a kokardatlanok....

ugye hosszu voltam?

Előzmény: Fidélia (50)