Törölt nick Creative Commons License 2002.04.20 0 0 436
Nem láttam rajtuk semmi különöset, és nem is gyűltek össze a szökőkútnál, mintha oxigénhiányuk lenne. (Persze az algás víz éjszaka szívja el az oxigént jobban.)

A víz most megállt 40 centi körül, mert sokat süt a nap. Reggel tisztább, estére kicsit homályosabb. Az UV szűrő leírásában minimum 1 hét volt, súlyosabb esetben 3 hét. Az enyémet súlyosnak minősítem. :-) Most megy a szűrő 1 hete és 2 napja. Annak tükrében, hogy a gyártók által megadott számokat mindig kettővel kell osztani, megfeleztem az átfolyást az UV-n, de romlott tőle a helyzet, ezért visszaálltam az eredeti 1200 liter/órára. (1500 max van a szűrő leírásában.)

Jövő héten megyek Pestre vízinövényt venni, az majd segít a szűrőnek algát irtani. Láttam valami algamágnest is fonalas alga ellen, a vízpartra kell tenni és mágneses erőtérrel irtja az algát. Szélhámosság? Vagy működhet?

Most, hogy megvettem három új halat, teljesen megelevenedett a két régi is. Mintha eddig unatkoztak volna. :-) Megjöttek a békák is, egész éjjel ordítanak. Még egy unkát is láttam, ami védett állat (tudjátok, amelyik olyan hangot ad, mintha gyomorszájon vágták volna). Van békatojás, rengeteg csiga.

Előzmény: doroli (435)