Keveházi János Creative Commons License 2002.04.19 0 0 34
Azt hiszem azon túl vagyunk, hogy valaki is a mértékadó politikai körökből mást akar mint kapitalizmust, csak az a kérdés, hogy milyet.
Az mszp-szdsz valamiféle államkapitalizmusra tör, hiszen a hazai vállalkozók adókedvezményeinek megvonásával arra törekszik, hogy a jelenleg 2 millió embernek megélhetést bztosító kis és közepes vállalkozások tönkre menjenek és lakosság 90 %-a állami elosztású segélyekre, adományokra szoruljon. Ezt egyébként a szocializmusnak nevezett állampkapitalizmusből jól ismerjük. Akkor is csak munkanélküli segélyt kapott mindenki, aki többre vágyott vagy vállalkozni ("ügyeskedni")mert, azt egyszerűen lecsukták.
Az mszp és szdsz által képviselt államkapitalizmus ráadásul szövetkezik a nagytőkével, legyen az külföldi, vagy hazai, csak nagytőkés legyen. Ezeknek bezzeg ad adókedvezményket hosszú évekre, ami ráadásul a végtelenségig megnyujtható, csak egy kis cég név változtatás kell és kezdődhetnek a kedvezmények előlről. A hazai nagytőkések kizárólag maszophoz és szadeszhoz közelálló vállakozók, hiszen csak az ő kádereik tudták lenyúlni az állami vagyont az eredeti tőkefelhalmozás idején 89-92 között a diktatúra idején megszerzett pozícióik alapján.
Ami a legveszélyesebb a jelenlegi ellenzék elszólásaiból felvázolható jövőképben, az az ország lakossága nagy többségének bér és segély rabszolgává tételének tudatos szándékában van. Ha ez bekövetkezik, sok évre visszaveti a magyar fejlődést, amit már nem biztos, hogy ez a nemzet elvisel.
Emlékezzünk, Hornék idején nyiltan beszéltek a lakosság létszámának 30-40 százalékos csökkentéséről. Ez az ötlet -győzelmük esetén- megint napokon belül előtérbe kerül.
Az szdsz-es Gusztos is erre gondolt, amikor az emberek pacifikálásáról beszélt. Örök békére az örök vadászmezőkön.
Ezt szánják nekünk, mert kell a hely.