Blue-s Creative Commons License 2002.04.18 0 0 6
Üdv Mindenkinek !

A legnagyobb meglepetésemre és a legnagyobb örömömre megtaláltam ezt a fórumot. Évek óta foglalkoztat engem is, hogyan kellenne Barta Tamásnak méltó emléket állítani. Szégyen hogy a "szakma" alighanem féltékenységből és írigységből nem mondja ki : Barta Tamás /jobb kifejezést én sem tudok/ minden idők legjobb magyar gitárosa volt.

Nem akarok senkit megbántani, de szégyen hogy sem Presser, sem senki más nem ismeri be, hogy az LGT addig létezett amíg BARTA ott nem hagyta Őket. Nélküle egy más zenekar lett, a régi LGT-nek a nyomába sem léphet. Bartát nem lehetett pótolni.

Olyan egyéni izű gitárjátéka volt, s ráadásul olyan egyéni technikával bírt, amit más még
utánozni sem tudott.

De nem csak a gitárjátéka, hanem a muzikalitása is szenzációs volt. Az LGT lemezek, a dalok sikere Barta gitárjátékának köszönhető.

Halgasson megbárki egy régi LGT nótát,lehetőleg olyan dalt /pl. mint a Kékasszonyt/ melyben könnyen el lehet különíteni azokat a részeket amelyekben nincs még gitárjáték, és a következő versszaknál bejön a gitár. És ekkor megszólal a zene, mintha egy másik dal szólalna meg, pedig csak diszkréten egyedi stílusban kísér, és a szólóig még el sem jutottunk.

Hangsúlyozom ismét, hogy nem akarok senkit megbántani, de a mai legjobb gitárosoknak kikiáltott "NAGY ÖREGEK" -nem akarok senki egyébként általam is nagyra tartott gitárosokat megnevezni- a nyomába sem léphetnek.

Nekem már évek óta van egy elképzelésem, hogy mivel múlik az idő és senki sem lessz fiatalabb, még most kellenne Barta Tamásról egy emlékfilmet készíteni, amíg a régi zenész társai el tudják mondani róla a jó és a rossz emlékeiket.

Azt nem várnám hogy méltassák, hiszen ezt eddig sem tették meg, de jó lenne emléket állítani annak, hogy volt egy Barta Tamás nevű nem mindennapi magyar gitáros, akinek egy nagy hibája volt, hogy rossz helyre született.

Kérem, ha valaki tud segíteni a egy ilyen film elkészítésében jelezze, vagy ha valaki fel tudja válalni, úgy tegye meg.

Üdv G.