Törölt nick Creative Commons License 2002.04.18 0 0 28
Sajna nem juthatunk hozzá minden infóhoz, úgyhogy lehet, hogy tévedek, de én így egyszerűsítem le a helyzetet, hogy tudjak dönteni:
1. Viktorék okosabbnak, tettrekészebbnek és céltudatosabbnak tűnnek (legalábbis az mszp nagyon ravasz kell legyen, ha nem így van, és csak tettetik olykor a bénaságot. :-)
2. Ha az 1. pont igaz, akkor valószínűleg jól megfontoltan cselekszik az ország megosztását, a demokrácia tiprását, és a saját klientúrájuk támogatását milliárdokkal.
3. A lopások mentek az mszp alatt is, csakhogy őket a gyengébb hozzáálás miatt valamivel kevésbé érzem felelősnek, mert rájuk biztosan nagy hatással tud lenni a gazdasági erő, akárhonnan is jön. Nyilván külföldön több van, úgyhogy ha engedik, akkor jön ide is, és abból lesz több, mint helyiből.
4. Az nekem tök mindegy, hogy a hasznot a német tőkés teszi el, vagy Viktor apukája. Multinál dolgozom, szidjuk a gazdáinkat, mert sok pénzt kivisznek az országból, de közben el kell ismerni, hogy jobban tartanak minket rabszolgákat, mint azt egy hasonló magyar cég teszi.
5. Az okos rossz szándékú az én szememben rosszabb, mint a buta akár-jó-akár-rossz, mert a buta véletlenül válaszhat ki jót. :-)
Ez utóbbi persze vicc volt, mert nem ilyen fekete-fehér a dolog.