rage Creative Commons License 2002.04.17 0 0 2053
Íme az első félidő krónikája,
NB1.hu alapján

1. p.: A mérkőzést a fehér szerelésben játszó fehéroroszok kezdték, a mieink piros-fehér-zöld szerelésben léptek pályára.

5. p.: Mátyus a félpályáról indította a jobb oldalon előre induló Keneseit, aki visszagurított Bodnár elé, a védő egyből középre ívelt, az öt és feles bal oldali sarka felé ívelődő labdát Gera próbálta meg kapura ollózni, ám jobbal Luhvicset találta el.

7. p.: Gyepes indította a bal oldalon Mátyust, aki elől azonban a visszazáró Osztrovszkij hazagurított. Tumilovics viszont nem volt erre felkészülve, így bizony nagy gondot okozott neki, hogy kirúgja a labdát az oldalvonalon kívülre.

11. p.: Kotuzov vitte előre a labdát középen, négy magyar védő között cselezgetve egészen a 16-osig jutott, de mielőtt lőhetett volna, Kuttor becsúszva szerelte.

13. p.: Nagyszerű, látványos és gyors akció végén megszerezte a vezetést a magyar válogatott. Kabát a vendégek térfelének közepétől indította a jobb oldalon Bodnárt, aki az alapvonal mellől középre nyeste a labdát. Kenesei remekül mozgott a labda felé, így megelőzte a védőket, valamint a kapujából kilépő Tumilovicsot, és négy méterről a kapu bal oldalába bólintott, 1-0.

17. p.: Kuttor vette észre, hogy Kabár ígéretes helyzetbe kerül a jobbösszekötő helyén, a 16-os előtt, ám az ívelődő labdát Kulcsij ollózve elrúgta a középpályás elől.

20. p.: Juhár szerelése után Lisztes egyből a magyar térfélről a bal oldalon előre induló Gera elé lőtte a labdát, a ferencvárosi csatár egyből középre, Kenesei elé passzolt, aki 20 méterről jobbal egyből lőtt, de Tumilovics biztosan fogta a labdát.

23. p.: Romascsenko vette észre, hogy Kuttor mellől üresbe lépett Gleb, és pontosan passzolta a társhoz a labdát. Gleb a kapu felé fordult, majd 12 méterről középről jobbal a kivetődő Király felett jobbal a kapu közepébe emelt, 1-1.

25. p.: Bodnár hibája után Belkevics vitte fel a labdát a bal oldalon, az alapvonal közeléből laposan középre adott, Kulcsij 4 méteres, bal lábas perdítése után Király hatalmas bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy nem szerezze meg a vezetést a vendégcsapat.

27. p.: Hackevics kapott sárga lapot, mert visszahúzta Lisztest.

29. p.: Hatckevics futotta le Mátyust a jobb oldalon, majd laposan középre gurított, Kutuzov pedig a magyar védőket megelőzve 6 méterről a jobb alsóba gurított, 1-2.

33. p.: Újabb nagy hiba a védekezésben, újabb fehérorosz gól: Osztrovszkij látta meg, hogy a lesre játszó védők között Kutuzov kiugrásra kész, majd jó ütemben passzolt a csatár elé. Ő egy nagy sprint után 14 méterről, jobbal a kapu bal alsó sarkába lőtt, 1-3.
(Érdemes megemlíteni, hogy Kutuzov ezen a találkozón játszik először a válogatottban.)

37. p.: Kutuzov próbálkozott egyéni kitöréssel a lesre játszó magyar védők között. A gondolatot megvalósítás követte, a csatár faképnél hagyta a védőket, de 20 méterre a kaputól Lisztes szerencsére beérte a nagyszerűen futballozó csatárt, és szerelte.

41. p.: Gellei Imre cserélt: Gyepes helyett Tóth Norbert lépett pályára.

44. p.: Belkevics jobb oldali szöglete után Kutuzov megelőzte a beadásra kilépő Királyt, és 6 méterről kapura fejelt, Kuttor azonban a gólvonal előtt mentett.

45. p.: Szörnyű véget ért az első félidő. A szinte mindegyik vendégakcióban főszerepet vállaló Kotuzov Romascsenkóval passzolgatott a magyarok 16-osán, s amikor már szinte a teljes hazai védelem a földre került(!), a labda Hackevics elé pattant, aki Kuttor és Király között 4 méterről a kapu közepébe lőtt, 1-4.