utetoro Creative Commons License 2002.04.17 0 0 16340
Szeretnék én is véleményt mondani a Gera-Túlió-Tokody vitában. Először is el kell ismerni azt, ha a legnagyobb rivális mezében egy igen tehetséges játékos játszik. Korábban is élvezet volt nézni Nyilasit, Ebedlit, Lipcseit, Lisztest annak ellenére, hogy libafoszöldben játszottak.. Nekem a Lipcseivel az volt a bajom, amikor még tényleg kiemelkedett a magyar mezőnyből (Porto előtt), hogy a 40 válogatott meccséből egyszer sem játszott jól, magyarán szar volt. Lisztes dettó. Nyilasi viszont letett valamit a válogatott asztalára. Ez azért mondom el, mert Gera ténylegesen az utóbbi évek legnagyobb ígérete. A másik viszont egyértelmű, hogy a mi Tokody Tibink. Csakhogy Tibi akkor kapott akkora publicitást a sajtóban, mint a Gera, amikor öngólt fejelt. Az, hogy legutóbb 3 zseni gólpasszot adott, nem emelte ki semelyik újság sem. A Sport az első gólpasszt a Túliónak adta, és a legjobb UTE játékosnak a Vágner Robit ítélte. Szerintem a szombati meccs legjobbja egyértelműen a Tibi volt. Kíváncsi lennék, hogyha a Gera adott volna 3 gólpasszt, akkor 9-es alatt megúszta-e volna. Nem hiszem.
Szerintem tehetség dolgában a Gera Toky párviadal egálban van, színészkedésben egyértelműen a Gera jobb, de ez kétes dicsőség, menedzselésben, vagy kivételezettségben szintén a Gera vezet, viszont fejlődőképesség terén a mi Tibink mutat nagyobb perspektívát.
Én úgy gondolom, hogy e két játékos helyzete nagyon hasonlít egy kb harminc évvel ezelőtti esethez. Akkor is volt a Fradiban egy valóban zseniális focista az Albert és nálunk egy Bene, aki kevésbé volt ugyan tehetséges, mint a Flóri, de akarattal, szorgalommal pótolni tudta hátrányát. Benéről mondták, hogy ha a Fradiban játszott volna, akkor nagyobb sztár lett volna, mint az Albert. A Magyar-Brazilon is az Albertet tartották a csapat legjobbjának, annak ellenére, hogy Ferinek volt a csodagólja és a Farkas góljánál is ő adott be.
A Gera –Túlió összehasonlításánál viszont nem hiszem, hogy a Túlió kerülne ki győztesen.

Ultra !!!

Én ¼ órával a meccs előtt ültem le a helyemre és onnantól kezdve csak az újpesti tábor mocskolódott. De ha a kispestiek kezdték volna is, akkor is minek nekünk mocskolódni?
Azt meg ne mondjad, hogy örül egy roma Újpest szurkoló annak, hogy cigányozik a tábor. Ne kábítsuk egymást. Van olyan Utes barátom, aki zsidó származású és nagyon el volt keseredve a lilák zsidózása és vonatozása miatt. Ezt nem lehet megideologizálni, akárhogy is szeretnéd. Az pedig, hogy most több gyerek van kinn a meccsen, ahhoz semmi köze annak, hogy most úgymond polgári kormány van hatalmon. Ez is vakvágány.

Hajrá Újpest !!!