Kormánypárthoz közeli köztisztviselők kedvezményes kamatozású lakáshitele
Aki köztisztviselő és ingatlant szeretne vásárolni, nulla százalékos önrésszel az OTP-nél az ingatlan teljes vételárára kedvezményes hitelt vehet igénybe. Ez még a köztisztviselők körében sem ismert, csak a kormányhoz közelállók használják ki ezen lehetőséget.
Értelmezve példával, ha valaki köztisztviselő, a kormány bizalmát élvezi, és kinéz magának egy X millió értékű ingatlant, amit meg szeretne vásárolni, úgy a teljes vételárat kedvezményes hitelkonstrukció keretén belül felveheti. Ezzel az állam támogatja a hitel kamatát, azt a többi magyar állampolgár adójából fizetik éveken keresztül, míg a hitelt vissza nem fizeti adós. Magyarul mi is beszállunk a kacsalábon forgó ingatlanok kifizetésébe, már nem csak a tűzijátékba.
Felháborítónak tartom, hogy az egyébként is jó jövedelemmel rendelkező köztisztviselők veszik igénybe ezt a fajta hitelt, és jellemző a Fideszre, hogy még a saját tagságán belül is diszkriminációt alkalmaz, a kisebb beosztásban lévő köztisztviselőkkel szemben, mert a kormánytól távolabbi munkakörben dolgozók nemhogy nem ismerik a lehetőségeiket, de még csak nem is hallottak róla, úgymint az állampolgárok nagy része sem.
Ez jellemző a jelenlegi kormánypártra, kedvezzünk azoknak, akiknek már úgy is van, vagy "közel ülnek a tűzhöz". És ha ezek után nem Ők nyerik meg a választásokat, már akkor is bebiztosították magukat anyagilag, a kamatot fizeti az állam az állampolgár az adóján keresztül. Ha pedig az államkassza nem bírja, és az új kormánynak bizonyos rendeletekkel módosítani kell a hitelkonstrukciót, a fentiekben tárgyaltakról mélyen hallgatni fognak, de a kisembereket felhergelve elmondhatják: "Az MSZP nem tartotta be a szavát és elveszi tőletek a kedvezményes hitelt." De azt nem teszi majd hozzá, hogy "azért, mert a kormányhoz közelálló köztisztviselők kimerítették a kedvezményes hitel támogatására szánt összeget, és nektek kicsik, szegények, rászorultak, akik csak kis értékű hitelt szeretnétek igénybe venni, nem jut, mert Mi már kihasználtuk azt."
Felmerül még egy kérdés - azért ragaszkodnak ennyire a hatalmukhoz, mert félnek, hogy az új kormány nem fogja Őket alkalmazni, nem lesz miből fizetni a részleteket?- Nem! - Nem hiszem, hogy ettől félniük kell, hiszen egyéb módon bebiztosították Ők már magukat minden eshetőségre. Ezt már bízzuk a közgazdászokra, "hogyan lehet kis hitelkamatból és a nagyobb lekötött tőke megtakarításból hasznot húzni, illetve hogyan lehet ingatlant felértékeltetni a tényleges ingatlan értéke fölé, és ha nem tudom fizetni a részletet, és a bank viszi az ingatlant, mégis hogyan szállhatok ki belőle nyereségesen," stb…
A többit mindenki fantáziájára bízom!
A fentieket konkrét jogeset alapján írtam le, azért avatott be kormányhoz közelálló köztisztviselő, mert azt hitte, én is az vagyok, pedig kokárdám sem volt.