Grof Creative Commons License 2002.04.17 0 0 2034
origo.hu/sport:
---
Gellei: Kenesei és Gera bombaformában van

2002.04.16. 15:44:28

Debrecenben nagy a készülődés a holnapi, Fehéroroszország elleni barátságos labdarúgó mérkőzés előtt, a magyar együttes pedig már ma leköltözött a Hortobágyra, hogy a közelben "akklimatizálódjon".

Gellei Imre szövetségi kapitány már a múlt héten kijelölte keretét, amelynek meglepetése, hogy hiányzik a névsorból az NB I-es góllövőlistát, 24 találattal vezető Tököli Attila. A Dunaferr centere ekképp reagált arra, hogy ezúttal sem léphet pályára címeres mezben: "Közel három éve már megszoktam a mellőzést, hiszen Bicskei Bertalan idején sem kaptam sok lehetőséget a bizonyításra. A kapitányváltás után pedig bizakodtam, hogy talán több sanszom lesz, s bár a jövőben sem adom fel a válogatottságot, de nem tagadom, csalódott vagyok. Nem a harag mondatja velem, de lehet, hogy meccsenként 4-5 gólt kellene lőnöm, s akkor talán helyem lenne a nemzeti tizenegyben."

Természetesen megkérdeztük Gellei Imrét is Tököli hiányzásának okáról, s a kapitány azzal érvelt, hogy Gera és Kenesei is kirobbanó formában van hetek óta, ráadásul említettek jobban illeszkednek a csapatjátékba, vagyis többet tudnak segíteni a mezőnymunkában. Ugyanakkor Gellei hangsúlyozta, hogy nem feledkezett meg Tököliről, amit bizonyít, hogy most is biztonsági tartaléknak jelölte.

A fehérorosz csapatról a szakvezető abszolút dicsérően szólt, mondván végig versenyben voltak vb-csoportjukban a továbbjutásért, a lengyeleket 4-1-re, a norvégokat 2-1-re győzték le, emellett Kijevben Ukrajna ellen is döntetlent értek el. A szakmai munka minőségét a kapitány, Eduard Malofejev garantálja, aki futballistaként pályára lépett az 1966-os angliai vb-n a magyar csapat ellen, edzőként pedig szovjet bajnok lett a Dinamo Minszkkel. Sőt, irányításával jutott ki az 1986-os mexikói világbajnokságra is a szovjet válogatott, ám a számunkra lidérces irapuatói fellépésen már Lobanovszkij vette át a marsallbotot.

A fehérorosz küldöttség érdekes módon holnapra, a meccs napjára a debreceni sportcsarnokban kért edzéslehetőséget, méghozzá kosárlabdázáshoz. A magyar csapat viszont a szokott módon, frissítő tréninggel készül a 90 percre, amely Gellei Imre szerint nehéz feladat lesz, ám ettől függetlenül támadó felfogású együttest szeretne pályára küldeni.
---