repeant Creative Commons License 2002.04.14 0 0 topiknyitó
A kampány jelen szakaszában már az észérvek semmit sem jelentenek. Mindkét párt az érzelmekre próbál hatni. Míg az MSZP a "nyugodt erő" taktikáját követi, addig a Fidesz saját szavazóinak "az erő velünk van" szlogen alapján kívánja bizonyítani, a vereség csak botlás volt.

A kérdés, hogy melyik taktika jön be. Miközben az egyik párt hiteles személyiségként, szakértőként mutatja be a jelöltsét - Medgyessy - addig a másik stáb a haza megmentője, a magyarság összetartójaként szerepelteti Orbánt.

Külső megfigyelőként - mint aki mindkét pártot velejéig romlott, bandának látja - marad a kíváncsi érdeklődő szerepe, aki valamelyest objektíven figyeli a politikai tudatipar élmunkásainak munkálkodást az utolsó bizonytalan szavazatokért.

És, hogy hol tartunk? Anyám aki Fidesz szavazó tegnap azt mondta, hogy azért szavaz a Fideszre, mert ők legalább hagyják, hogy magyarok maradjunk, hogy erre büszkék lehessünk. Igaz szemlesütve hozzátette, hogy ezek sem lopnak ugyan kevesebbet...

Hát, már itt tartunk.

Kicsit elemezzétek velem - higgadtan - hogy a következő napokban melyik párt milyen módon akar hatni a szavazók értelmére, érzelmére.

Köszönöm.