Tappancs Creative Commons License 2002.04.13 0 0 86
A diktatúra, akkor is diktatúra, ha néhányan túléljük. Ha követem a gondolatmenetedet, akkor a koncentrációs táborok jók voltak, hiszen sokan túlélték. Például Anna Frank édesapja is.
A gulag is jó lehetett. Sok millióan azt is túlélték.
Ezenkívül kifejezetten jók voltak a háborúk is, mert ott se csak halottak voltak, hanem túlélők is.
Sokat éltem proletárdiktatúrában. Többet mint valaha is akartam. A proletárdiktatúra kifejezetten élhető volt Horn, Medgyessy, Csehák, Nagy Sándor és bagázsuk számára.
Sógoromtól hallottam, hogy van három tulajdonság: okos, tisztességes és kommunista. Ebből egy emberben legfeljebb kettő lehet meg egyszerre. Én például nem vagyok kommunista. Ez persze nem jelenti azt, hogy tisztességes vagy okos lennék.
De a fiatalkori énem és most a "legszebb férfikorban" levő énem is szemen köpné magát, ha olyan lennék, mint azok a pártállamból ittmaradt alakok, akik még mindig mégezik a közéletet, pedig már rég el kellett volna tűnniük a balfenéken.
1990-ben nem tetszettem forradalmat csinálni. Főleg azért nem, mert még itt állomásozott a Vörös Hadsereg. Ha ők akkor nincsenek itt, akkor nem osztottak volna lapokat a reformkommunistáknak, ugyanúgy ahogy a reformnácik, reformfasiszták és reformnyilasok se kaptak lapot.
1994-ben sem csináltam forradalmat. Békés ember vagyok, de akkor kétszer is elmentem tüntetni: egyszer a Bokros-csomag családellenes intézkedései ellen (a tüntetés után a 3- és többgyermekesek továbbra is alanyi jogon kaptak családi pótlékot) egyszer pedig a vízlépcső építése ellen.
Az utolsó 4(-12) évben viszont igen erős polgári öntudat alakult ki. Ha neadjisten nyerne az mszp(-szdsz), akkor az első hazugságra, az első lenyúlásra, a gázáremelésre, a várható családellenes és buzeránsbarát intézkedésekre, a közbiztonság elkunczésedésére, Járai kibillentésére az MNB-ből vagy Polt kitúrására a Legfőbb Ügyészségről, a kormányhivatalok és a tévé szőnyegbombázása, a paksi atomerőmű eladása esetén, akkora öntudatos tömegek lesznek az utcán, hogy a charta vagy a taxisblokád kismiska volt ehhez képest. Az mszp(-szdsz)-nek minden oka megvan arra, hogy jobban féljen a saját győzelmétől, mint a fideszétől.
Ha az mszp-szdsz nem teljesíti az ígéreteit (már annyit ígért Medgyessy és Kovács, hogy anyagilag már nem is bolt nekik a kormányzás, sőt kész ráfizetés, mert vagyondézsmát is ki kellen vetni a vörös milliárdosokra, hogy legyen miből osztogatni) nem ússzák meg olyan könnyen mint 1994-98 között.
Az előző ciklus végefelé találkoztam a Körtéren a volt főnökömmel (aki -minő meglepetés- párttag volt, hogy érvényesülhessen, bár az osztályunkon sokkal jobb képességűek is voltak nála), és erősen csodálkozott: nem érti, hogy miért tűrik az emberek, hogy a szemüket is kilopják. Ezúton üzenem az mszp-nek és szdsz-nek, hogy nem fogom tűrni!
Délután a Kossuth-téren meglátom majd, hogy hányan nem fogjuk tűrni.
Előzmény: zuglo_14 (73)