Farek01 Creative Commons License 2002.04.12 0 0 115
Üdvözlet minden építkezőnek, felújítónak és a hozzájuk hasonló bátor embereknek!

Idén ősszel én is csatlakozom ezen lelkes emberek táborába, de még rengeteg a nyitott kérdés. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata, kérlek osszátok meg velem és a többiekkel!

Tehát, nyár végén egy szerkezetkész ház megvásárlásában gondolkodom, ami azt jelenti - bár biztos sokan tudják -, hogy állnak a falak, külső nyílászárók a helyükön vannak, külső vakolás, komlett tető megvan és a belső lépcső is kész. (2 szintes kb. 130m2)
A teendők: közfalazás, villany, víz, szennyvíz, gázfűtés (valószínűleg központi) belső vakolás, padlózat elkészítése. Sokan óva intettek ettől, mert ezek a munkák még majdnem annyiba kerülnek mint a ház felépítése eddig, én azonban azt gondolom, hogy ha a munkák nagyon nagy részét önmagunk (családban van kőműves, a meglévő ház fűtését, vizesblokkokat is saját erőből oldottuk meg, szaki nélkül) végezzük akkor majdnem anyagköltségen ki lehet hozni, az angyagoknál pedig azt a kategóriát választanám ami olcsó, de még nem gagyi. (később aztán lehet mindent upgrade-olni, ha megint összeszedte magát az ember).
Mik lehetnek a veszélyei egy ilyen megoldásnak? Jól látom-e a teendőket? Van-e olyan dolog amire érdemes odafigyelni egy ilyen szerkezetkész ház megvásárlásakor? Ha ez a téma érdekel valakit és van tapasztalata beszélgessünk!

Üdv: Farek