Mulan Creative Commons License 2002.04.11 0 0 21
szalka, kedves, 3 levél ment, mert az elsőről természetesen lefelejtettem a mellékletet:-(

Savanyútojás nagyon egyszerű dolog, régi magyar böjtös étel, meglepő, milyen kevesen ismerik: hagymás-paprikás rántást felengedsz húslével, kis babérral, borókával, szegfűborssal, szerecsendióval-virággal összeforralod, belebuggyantasz fejenként két-három tojást, ha megfőtt behabarod tejföllel, ízlés szerint kis citromlével vagy ecettel savanyítható még. Lehet levesnek - akkor hosszabb lével - vagy mártássűrűségűre, akkor zsemlyegombóccal, knédlivel, nokedlivel, rizzsel, puliszkával, pirított darával, makarónival vagy kagylótésztával..., szóval jól megvariálhatod a köretet:-)

Namost ugyanez tojás helyett/mellett valami kis füstölthússal, netán májból (Kéri máj néven megtalálod a küldeményemben) - elég sok változatot kínál.

Ugye nem eszel igazán nokedliszaggatót?:-D Kanállal is lehet noklit csinálni, bár kétségkívül szaporátlan, de az én csemetém pl. kimondottan a nagyszemű, laza "kanalasnokedlit" kedveli - szép aprószeműt meg nagylyukú sajtreszelőn csinál az ember:-)

Előzmény: szalka (17)