Korábban valóban "szigorúan" védtem a beírás fontosságát - emlékszem az ezzel járó vitákra - ám ma már egy kicsit másképp gondolom én is (hiába, én is öregszem ;-)). Szóval a beírás megkövetelése mellett tekergő1 által említett jelenség kiküszöbölése áll, míg ellene az "elfelejtés" túl szigorú büntetése szól. Szóval ez évben többek közt éppen ezon okok miatt az időszámítás kérdését mi másképp oldottuk meg. Nem kértük a kiszámított idő beírását! Ennek az értékelésnél is van előnye: nem kellett az időtartás ellenőrzésénél a számításból adódó +/- 1 perceket figyelembe venni - ami egyébként általában vagy meghosszabbítja a javítási időt, vagy mint néhány versenyen tapasztaltuk hibásan kétszeres büntetést eredményez (egyszer 5 hp/perc, mert elszámoltam, és még egyszer 2 hp/perc, mert nem tartottam az előírt menetidőt...)
Szóval azzal, hogy nem kértük a beírást, így a versenyző egy hátrányt érez csak meg: elveszik az 1 perces számítási pontatlanság lehetősége (viszont 1 perc tévedésért csak 2 hp-t kap), ugyanakkor megszűnik az elfelejtés lehetősége.
Az időszámítás ellenőrzése meg egyszerűen az időméréssel történik, a javítás is egyszerűsödik.
Kíváncsi vagyok a fórum véleményére ezzel a módszerrel kapcsolatban.
Sajnos a hétvégi mátrai versenyre mi sem tudunk menni, ám annál is jobban sajnálom, hogy én nem tudok menni a Tájolóra sem :-((pedig mi mindíg is szerettünk a Tájolókra járni - talán az éjszakai kivételével, mert volt egy kellemetlen borókás élményünk). Párdnak üzenem, még eggyel javultak az esélyeid ;-)