Nos akkor!
Először is egy javítás, a helyes eredmény 105-97, de ez azthiszem nem változtat a tényen, a Falco (pontosabban Kálmán Laci (51 pont!!!!)) nagyon jó játékkal fektette kétvállra a támadásban szintén nem rossz, védekezésben viszont kevésbé jó paksi
csapatot.
Szorosan indult a találkozó, felváltva vezettek a csapatok és sokkal inkább a támadással voltak elfoglalva mint a védekezéssel. Pontosabban az ASE oldalán ekkor még ez is működött, de már az első 20 percben kiütközött, hogy nem tudják tartani Kálmánt. A szombathelyi irányító már ekkor 25 pontnál járt és ha kellet emberrel eggyütt juttata a gyűrűbe a labdát. (41-41)
Pedig nem volt egy nagy rejréj a Falco játéka, hiszen a többiek olykor még tiszta dobóhelyzetben sem dobták el a labdát, vagy ha igen akkor még a gyűrűt sem találták el(Pankár Tibcsi). Pankár mentségére legyen mondva, hogy amikor viszont igazán kellett a Falconak a kosár (4.negyed) kettő 3 pontost is hintet. A hazaiak részéről még Borszéki emelhető ki, amíg pályán volt nagyon jól semlegesítette Sitkut.
A másik oldalon Fodor Geri(osztályzat:8)és Davis(osztályzat:7) emelhető ki, sajnos pontosan nem tudom megmondani, hogy melyik hány pontot dobott, de valszeg min2 20 pont körül van. Mészáros (osztályzat:4) hozta az utóbbi időben mutatott gyenge formát (bár most nem volt sok rossz kísérlete, igaz nem is próbálkozott), Sitkut én 0-ra értékelem (elfogulatlanul) Czigler "méla" Lacikát pedig -1re. A pksi cserék közül szóhoz jutott még Jurgilas (aki inkább túlzott keménységével tűnt ki (osztályzat:3), Fodor Marci (aki a végén, de csak a végén dobta a pontjait (osztályzat 5), Rajkó (osztályzat:--) és az utolsó percben Érsek (osztályzat:--)is.
Feltünt, hogy a paksi csapat sokkal inkább az egyéni játékot erölteti, mintsem csapatként funkcionálna. Márpedig ennek (és egy extra klasszis Kálmánnak köszönhetően ) csak vereség lehetett a vége.
Játékvezetés:
Hát most sem mondható, hogy kifogástalan volt nagyon sok a nézőknek is érthetetlen (pl Tarle kiüti a labdát és Davis kap személyit!!) faultot ítéltek a bírók, összeségében azonban nem befolyásolták a mérkőzés végkimenetelét.
Talán csak annyira, hogy érvényesítették a hazai pályát, de mondom még1x nem volt kirívó tévedés.
Hát ennyi! Bocs, ha hosszú voltam.
Üdv. némo